the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Other Structures
  4. China
  5. Superimpose Architecture
  6. 2016
  7. MICR-O / Superimpose Architecture

MICR-O / Superimpose Architecture

  • 20:00 - 27 March, 2017
MICR-O / Superimpose Architecture
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

© Marc Goodwin © Marc Goodwin © Marc Goodwin © Marc Goodwin + 20

  • Architects

  • Location

    Hangzhou, Zhejiang, China
  • Design Team

    Carolyn Leung, Ben de Lange, Ruben Bergambagt, Mika Woll
  • Client

  • Site

    Tai Yang Valley, Sun Commune, Lin’an, Hangzhou, China
  • Area

    243.0 m2
  • Project Year

    2016
  • Photographs

© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

Text description provided by the architects. Inside the rural Tai Yang Valley, West of Hangzhou, the Sun Commune is a local initiative raising awareness of sustainable farming and promoting healthy living and outdoor activities for the increasing urbanization of China.

© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

Within the sun commune, Superimpose Architecture Studio designed MICR-O to be a learning platform for city dwellers.

© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

The valley, with bamboo and rice fields, is home to one hundred local farming families. Sun Commune initiates a bottom up strategy to sustain farmers while promoting organic food production. It further extends as an education platform for children from the city. Throughout the year, kids from Hangzhou and Shanghai will camp and learn about nature at MICR-O and allow them to be part of a rural micro-community.

Axonometric Structure
Axonometric Structure

The central outdoor patio creates an enclosed platform to host learning activities and events. The white canvas ‘ring’ houses camping accommodation subdivided into segments by the three entrance points. The external corridor blends with the surrounding bamboo forest and offers an alternative circulation route while activities are happening in the central patio. The structure is elevated, keeping the ground nearly untouched.  The structural A frame, a ninety-degree angled triangle, gives the design an externally pure shape, while internally the patio opens towards the sky and surroundings.

© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

The construction is an example of time-and-cost-effective design. The simplicity of repetitive structural ‘A’ frame creates a bold gesture in the valley. Locally reclaimed pinewood is used as the main structure and floor decking.

MICR-O / Superimpose Architecture, © Marc Goodwin
© Marc Goodwin

On site workshops and physical models by the architects were used as communication tools to teach the local villagers how to realize the design. The architects are still involved by organizing architectural workshops for villagers and visiting kids and will keep supporting the Sun Commune.

© Marc Goodwin
© Marc Goodwin

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Superimpose Architecture
Office
Cite: "MICR-O / Superimpose Architecture" 27 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/867321/micr-o-superimpose/> ISSN 0719-8884
© Marc Goodwin

Micr-O 社区中心 / Superimpose 优思建筑设计事务所