the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. AGi Wins Competition to Transform Galician Roman Ruins into Sensory Museum

AGi Wins Competition to Transform Galician Roman Ruins into Sensory Museum

AGi Wins Competition to Transform Galician Roman Ruins into Sensory Museum
AGi Wins Competition to Transform Galician Roman Ruins into Sensory Museum, Courtesy of AGi Architects
Courtesy of AGi Architects

AGi Architects has won a competition to transform 18 ancient Roman sites into a natural museum in Pontevedra, Galicia, Spain. The winning proposal, entitled In Natura Veritas, was selected from 26 submissions in a competition organized by the Spanish Ministry of Public Works. The AGi scheme, due to be realized in the coming months, aims to preserve the memory of the natural environment chosen as a living place by the Roman settlers hundreds of years ago and to treat the visitor to a multi-sensory journey through the 18 sites across the Pontevedra landscape.

Courtesy of AGi Architects Courtesy of AGi Architects Light, sounds, scents and textures change throughout the journey. Image Courtesy of AGi Architects An archaeological grid structures the landscape. Image Courtesy of AGi Architects + 12

Courtesy of AGi Architects
Courtesy of AGi Architects

The AGi proposal aims to bring visitors close to nature and to expose their senses to an imagined Roman settlement in operation. An orthogonal grid, resembling that of an archaeological site, catalogs the landscape containing the 18 settlements. Pikes are placed at the vertices of the grid, emitting music, information, and light. Through AGi’s strategically placed interventions, the user experiences the rustling of soils, the murmur of wind through branches, and the changing texture of pavement from wood to gravel to soil at key moments. Slopes, excavations, and plant species are restored, allowing the visitor to experience the colors and scents of ancient vegetation. We are very proud of this project that integrates landscaping, renovation and

Light, sounds, scents and textures change throughout the journey. Image Courtesy of AGi Architects
Light, sounds, scents and textures change throughout the journey. Image Courtesy of AGi Architects
The scheme connects 18 Roman settlements. Image Courtesy of AGi Architects
The scheme connects 18 Roman settlements. Image Courtesy of AGi Architects

We are very proud of this project that integrates landscaping, renovation and musealization. We have approached it with all due respect to the natural and archaeological environment that surrounds it, in order to provide it with an own, sustainable, simple identity and, at the same time, that represents a unique experience to the visitor – Joaquín Pérez-Goicoechea, co-founder of AGi Architects.

The scheme is formed from layered interventions. Image Courtesy of AGi Architects
The scheme is formed from layered interventions. Image Courtesy of AGi Architects
An archaeological grid structures the landscape. Image Courtesy of AGi Architects
An archaeological grid structures the landscape. Image Courtesy of AGi Architects

Through considered, strategic, informal interventions across the landscape, In Natura Veritas entwines the visitor not only with nature, but an ancient, imagined, abstract world.

Materials and textures respond to their context within the journey. Image Courtesy of AGi Architects
Materials and textures respond to their context within the journey. Image Courtesy of AGi Architects

The combination of the layers: sound, lighting, vegetation, paths and soils generates an integral experience of the space that will make the visit memorable without entering into competition with the archaeological elements. The proposed system of pikes is of great versatility constituting a very appropirate museographic support – jury comments on the winning AGi scheme.

  • Architects

  • Location

    Pontevedra, Spain
  • Architect in Charge

    Joaquín Pérez-Goicoechea
  • Project Year

    2017

News viaAGi Architects.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: Niall Patrick Walsh. "AGi Wins Competition to Transform Galician Roman Ruins into Sensory Museum" 28 Jan 2017. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/804116/agi-wins-competition-to-transform-galician-roman-ruins-into-sensual-museum/> ISSN 0719-8884
Courtesy of AGi Architects

AGi建筑事务所赢得了将加利西亚的罗马遗址改造为感官博物馆的竞赛