We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Alpine Barn Apartment / OFIS Architects

Alpine Barn Apartment / OFIS Architects

© Tomaz Gregoric© Tomaz Gregoric© Tomaz Gregoric© Tomaz Gregoric+ 57

Municipality of Bohinj, Slovenia
  • Architects: OFIS Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  120 Area:  120
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015 Year:  2015
  • Photographs photographs:  Tomaz GregoricPhotographs:  Tomaz Gregoric, Courtesy of OFIS Architects,
  • Structural Engineering:Projecta
  • Mechanical Engineering:MM-term
  • Electrical Engineering:ES
  • Lighting:Arcadia lightwear
  • General Contractor:Permiz
  • Project Team:Rok Oman, Spela Videcnik, Andrej Gregoric, Janez Martincic, Michele Albonetti, Maria Della Mea, Tomaž Cirkvencic, Pawel Nikkiel, Gözde Okyay, Maria Rosaria Ritonnaro, Ralea Toma Ioan Catalin, Grega Valencic, Vlad Popa, Tanja Veselic, Jade Manbodh, Roberta Costa
  • City:Municipality of Bohinj
  • Country:Slovenia
More SpecsLess Specs
© Tomaz Gregoric
© Tomaz Gregoric

Text description provided by the architects. Traditional landmarks creating a Slovenian countryside also include different types of farmhouses, hayracks and barns. Unfortunately many of these no longer serve its purpose, therefore are mostly in poor condition, non-maintained and often simply destroyed and replaced with generic housing. Only by embracing the traditions that have been passed on to by their ancestors ensure that the Slovene vernacular architecture* survives not just as national symbol, but also an integral part of the Slovenian rural lifestyle.

© Tomaz Gregoric
© Tomaz Gregoric

*a category of architecture based on local needs, construction materials and reflecting local traditions

© Tomaz Gregoric
© Tomaz Gregoric

Old Barn Revitalization.

The concept converts old barn into a loft apartment by leaving the original exterior appearance intact in contrast with creating a new internal wooden shell.

Courtesy of OFIS Architects
Courtesy of OFIS Architects

Originally, ground floor served as stable for stock and upper level for drying and storing hay and farm equipment. 

First Floor Plan
First Floor Plan
© Tomaz Gregoric
© Tomaz Gregoric

The existing ramp, which leads to the wooden deck above cattle area – is kept and serves as the main entrance to the new gallery apartment. The former external storage area next to the entrance is converted into the porch overlooking the Alps. All external wooden cladding and concrete roof slates are maintained, the only intervention are perforations into wooden parts behind internal windows and opening of the front porch.

© Tomaz Gregoric
© Tomaz Gregoric

Along the main volume between each existing wooden structure line are positioned living area, dining and raised bedroom. The auxiliary spaces like wardrobe, bathrooms, sauna, fireplace and kitchen are packed inside the service box displaced on the side behind the wall created by vertical planks. Guest bedroom is created above the terrace, opened as a gallery towards the main living space.

Exploded Axonometric
Exploded Axonometric

All internal shell (floors, walls, furniture) is made by deep-brushed local spruce.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Alpine Barn Apartment / OFIS Architects" 10 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/640659/alpine-barn-apartment-ofis-architects> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Tomaz Gregoric

阿尔卑斯山 谷仓公寓 / OFIS Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.