All
Projects
Products
Events
Competitions

S. Victor Lofts / A2OFFICE

S. Victor Lofts / A2OFFICE

© AL.MA © AL.MA © AL.MA © AL.MA + 27

  • architects Authors of this architecture project A2OFFICE
  • Area Area of this architecture project
    52.0 sqm
  • Project Year Brands with products used in this architecture project
    2015
  • architects

  • location

    Porto, Portugal
  • Architecture and Coordination

    Alberto Dias Ribeiro
  • area

    52.0 sqm
  • photographs

  • Collaboration (Previous Study)

    Ana Fareleira
  • General Contractor

    Paulo Bessa, Lda.
  • Construction Management

    AZU
More Specs Less Specs
© AL.MA
© AL.MA

Text description provided by the architects. This project presents a rehabilitation of an 19th century old building with an unusual triangle-shaped planimetry, with an deployment area of only 52m², following a housing program consisting of 4 lofts in open space.

Section
Section

This condition has determined much of the interior spatial organization solution, where a new staircase plays a major role.

© AL.MA
© AL.MA

The facade colors have been restored, with new frames. The wooden structure of the floors was maintained and strengthened.

© AL.MA
© AL.MA

Upstairs, the original volumetry of the building was restored, revealing a small terrace that crowns the intervention.

© AL.MA
© AL.MA

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Porto, Portugal

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "S. Victor Lofts / A2OFFICE" 09 May 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/626943/s-victor-lofts-a2office/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.