We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

HA-HA Apartment / ninkipen!

HA-HA Apartment / ninkipen!

© Hiroki Kawata© Hiroki Kawata© Hiroki Kawata© Hiroki Kawata+ 12

More SpecsLess Specs
© Hiroki Kawata
© Hiroki Kawata

Text description provided by the architects. This is an interior design of an apparel studio and gallery. We built a cement fence at a right angle to the window facing the front main street to separate the room into two spaces with different uses. People out in the street can see the both spaces in a single view.

© Hiroki Kawata
© Hiroki Kawata

We placed many objects, like a sewing machine, a leather making machine, workbenches, a PC in the studio, on the other side, in the galley, we did not place anything but the only pillar which was carved by a master carpenter. We succeeded in making two spaces with different density from each other.

Floor Plan
Floor Plan

We retain the tiles and the bond left on the wall as traces of their predecessors' challenging into the future. We put soil and planted several kinds of trees by a window. This design with one pillar and several trees infused vitality into the inorganic space with mortar, cement blocks and veneer.

© Hiroki Kawata
© Hiroki Kawata

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Kyoto, Kyoto Prefecture, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HA-HA Apartment / ninkipen!" 20 Apr 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/620649/ha-ha-apartment-ninkipen> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.