Slow Food Workshop / OUJAE Architects

Slow Food Workshop / OUJAE Architects

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - BrickSlow Food Workshop  / OUJAE Architects - Lighting, BenchSlow Food Workshop  / OUJAE Architects - WindowsSlow Food Workshop  / OUJAE Architects - Facade+ 16

  • Architects: OUJAE Architects
  • Area Area of this architecture project Area :  905
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2013
  • Photographs
    Photographs :Jaeyun Kim
Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Windows
© Jaeyun Kim

Text description provided by the architects. The Slow Food Workshop Project transfers an already existing program, so the inner space was set to be built as a single space, as it had been before, including both a wet workshop and sitting workshop. A workshop is where handicraft manufacturing takes place.

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Image 12 of 16
© Jaeyun Kim

As the biggest goal was to create an efficient work space, the interior was made simply. The workshop had been on the first floor of the school building, and now was transferred to an independent building, with a new possibility to expand the space outdoors. Thus an outdoor workshop was made as a balcony facing the two workshops.

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Image 6 of 16
© Jaeyun Kim

The previous Slow Food Workshop was located in the east portion of the school building on the first floor as part of the experience center. People would make fermented soybeans and Korean sauces by boiling beans harvested in Cheongsando.

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Windows, Beam
© Jaeyun Kim

The project began by building this area as an independent building where the crocks are placed at the back of the school. The previous workshop was used as the wet workshop to wash and boil the beans, and the sitting workshop to ferment the soybeans, with halls used to dry the fermented beans.

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Image 13 of 16
© Jaeyun Kim

The workshop comprises two envelopes. One is a functional envelope preventing heat and resisting water, making the workshop as functional as possible. It was made as a drivit envelope and asphalt shingle roof. The other was wood louvers. The louver is used to differentiate the annex while maintaining consistency with the timber used in the accommodation buildings.

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Lighting, Bench
© Jaeyun Kim
Floor Plan

Wooden louver material considers the outdoor area as well as the school overall, and the envelope within is functional, considering the program. The outdoor workshop between the two envelopes expands the internal workshop, facilitating traffic to the outdoor space.

Slow Food Workshop  / OUJAE Architects - Facade, Column
© Jaeyun Kim

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:372 Yangjung-ri, Cheongsan-myeon, Wando, Jeollanam-do, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Slow Food Workshop / OUJAE Architects" 09 Mar 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/605620/slow-food-workshop-and-oujae-architects> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.