the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Kindergarten
  4. China
  5. SAKO Architects
  6. 2013
  7. Family Box in Beijing / SAKO Architects

Family Box in Beijing / SAKO Architects

  • 01:00 - 19 October, 2014
Family Box in Beijing / SAKO Architects
Family Box in Beijing / SAKO Architects, © Ruijing Photo
© Ruijing Photo

© Ruijing Photo © Ruijing Photo © Ruijing Photo © Ruijing Photo + 7

  • Architects

  • Location

    Beijing, Beijing, China
  • Architect in Charge

    Keiichiro SAKO, Kumiko Fukasawa
  • Area

    4150.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Photographs

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

Text description provided by the architects. FAMILY BOX in Beijing is an early childhood education center located in the residential area of Beijing CBD. The design of the center was developed from a concept of colorful trees; the final design reflects this in an abstract and playful way.

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

The public program of the center is distributed over the three stories of the building. The main entrance is at the ground floor together with the center’s three children’s swimming pools. The second and third floors are home to 15 separate class and activity rooms including a kitchen, a supermarket, a music room, a dance room, a cafeteria and an indoor exercise and play area.

Floor Plan
Floor Plan

Twelve large colorful cylinders divide the space on the second and third floors. Placed seemingly at random these cylinders, and the interstitial spaces they define become the different rooms and activities within the center. The different colors, the variations of free form curved openings, and the inclined walls of the cylinders strengthen the playful atmosphere of the center.

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

A central corridor links to all the cylinders and provides a space on the third floor where children can see all the different forms, openings and inclined walls of the ‘trees’.

White finishes and worm-lighting have been employed throughout the center allowing the cheerfully colored themes to play feature roles in the space.

© Ruijing Photo
© Ruijing Photo

The center provides an optimal educational environment where children can engage in a great variety of activities and enrich their imaginations. The variation of spaces creates a joyful and pleasant space that stimulates the curiosity of children.

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Family Box in Beijing / SAKO Architects" 19 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/557911/family-box-in-beijing-sako-architects/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.