the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Institutional Buildings
  4. China
  5. KNOWSPACE
  6. 2014
  7. CHEGS Campus Canteen / KNOWSPACE

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

CHEGS Campus Canteen / KNOWSPACE

  • 01:00 - 15 October, 2014
CHEGS Campus Canteen / KNOWSPACE
CHEGS Campus Canteen / KNOWSPACE, © Lv Hengzhong
© Lv Hengzhong

© Lv Hengzhong © Lv Hengzhong © Lv Hengzhong © Lv Hengzhong + 32

  • Architects

  • Location

    Baoding, Hebei, China
  • Architect in Charge

    Erhard An-He Kinzelbach Architekt BDA
  • Area

    660.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

  • Structure, HVAC and site supervision

    Baoding Institute for Architecture Design Co., Ltd
  • Client

    Center for Hydrogeology and Environmental Geology Survey (CHEGS), Baoding
  • More Specs Less Specs
© Lv Hengzhong
© Lv Hengzhong

Text description provided by the architects. The reorganization of the Center for Hydrogeology and Environmental Geology Survey’s campus includes several different interventions in 2 phases: phase 1 comprises of a 2-storey canteen and activity center building and the renovation of the doorman house, while phase 2 includes a 10-storey laboratory building and the refurbishment of the office building facade from the 1980s.

© Lv Hengzhong
© Lv Hengzhong

KNOWSPACE now completed phase 1. As the originally planned canteen in the new office building’s basement did not gain permission to operate, the institute had to look for an alternative location on the campus. A brick storage building from the 70s in the backward had to make place for a new building, but the planning department restricted the footprint of the new volume to match the old footprint. As a consequence, the canteen is a simple cubic volume. Both floors, due to functional requirements, are flexible single spaces. The ground floor houses the employees’ canteen with the kitchen and a separate VIP dining room, and the first floor mainly consists of a multi-purpose space that can be equally used to play table-tennis or to hold lectures and presentations with a stage and an audience. The main twin stairs with 3 runs each that separate entering and leaving traffic and an additional fire stair connect the two floors.

© Lv Hengzhong
© Lv Hengzhong

The main spaces are zoned and differentiated through a performative facade. It consists of 2 layers: while an inner layer with a series of floor to ceiling glass windows provides climatic separation, the outer layer is a screen-like perforated stone facade with gradually varying degrees of opening, both servind as a shading and a opening device. In specific occasions, large openings cut through the stone facade and provide views of the outside and inside alike. The stone wall stands independently and has a depth of 22cm which articulates its materiality. As one of the main areas for the institute’s field research is Xinjiang, the field of perforations in the façade may be seen as an interpretation of the Xinjiang raisin drying houses, only that the more permanent stone brick substitutes the original rammed earth brick material. The yellow granite’s surface is hammered or, as they say in China, treated like a lychee-skin. The landscaping integrates a basketball court and an adjacent existing air raid shelter that sticks out of the ground.

Detail
Detail

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "CHEGS Campus Canteen / KNOWSPACE" 15 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/557087/chegs-campus-canteen-knowspace/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments
© Lv Hengzhong

河北保定地质调查中心校园食堂 / KNOWSPACE