All
Projects
Products
Events
Competitions

The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts / SPF: architects

The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts / SPF: architects

© John Edward Linden Photography © John Edward Linden Photography © John Edward Linden Photography © John Edward Linden Photography + 16

  • Founding Principal: Zoltan Pali
  • Preservation Architect: Historic Resources Group
  • Historic Tax Credit: Historic Resources Group
  • Theater Consultant: Schuler Shook
  • Acoustic Consultant: Jaffe Holden Acoustics
  • Structural Engineering: Structural Focus
  • Mechanical/ Electrical/ Plumbing: ARC Engineering
  • Civil Engineer: Rothman Engineering, Inc
  • Audio/Video Consultant: Electrosonic Design Consulting
  • Lighting: HLB Lighting
  • Contractor: Matt Construction Company
  • Cost: $75 million
More Specs Less Specs
© John Edward Linden Photography
© John Edward Linden Photography

Text description provided by the architects. The program for the Wallis Annenberg Center for the Performing Arts [the Wallis] was to transform the Historic Post Office Site into a cultural center for the performing arts including, the 500 seat Goldsmith Theatre, the 120 seat Lovelace Studio Theatre, an education wing, administrative offices, café, gift shop, sculpture garden, education court and a state of the art performing arts support spaces.

© John Edward Linden Photography
© John Edward Linden Photography

Conventional wisdom had the main programmatic element [500 seat theatre] inserted into the original mail workroom of the historic post office and adding a wing to house all the other pertinent programmatic elements. We thought of a new way.

© John Edward Linden Photography
© John Edward Linden Photography

It was our contention to re-utilize the historic post office without major alterations by inserting the ancillary programmatic elements within it and building an annex to house the new 500 seat Goldsmith Theatre.

© John Edward Linden Photography
© John Edward Linden Photography

This resulted in a better use of space and a better site utilization. Furthermore, it required fewer modifications to the historic aspects of the original historic post office. This concept enabled us to fully restore the major elements of the post office’s historic fabric utilizing the Secretary of Interior Standards while maintaining eligibility and historic tax credit status.

Main Floor Plan
Main Floor Plan

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: 9390 North Santa Monica Boulevard, Beverly Hills, CA 90210, USA

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The Wallis Annenberg Center for the Performing Arts / SPF: architects" 10 Oct 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/553867/the-wallis-annenberg-center-for-the-performing-arts-studio-pali-fekete-architects/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.