the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Renovation
  4. Portugal
  5. João Tiago Aguiar Arquitectos
  6. 2014
  7. Jardim das Amoreiras Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Jardim das Amoreiras Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos

  • 00:00 - 13 September, 2014
Jardim das Amoreiras Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos
Jardim das Amoreiras Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos, © Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

© Fernando Guerra |  FG+SG © Fernando Guerra |  FG+SG © Fernando Guerra |  FG+SG © Fernando Guerra |  FG+SG + 26

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

Text description provided by the architects. The original program asked for the total refurbishment of a 3 bedroom apartment in a building from the 60’s in Lisbon’s city centre.

Floor Plan
Floor Plan

With the addition of one social restroom, the social and private areas of the apartment were clearly separated.

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

One large entrance hall was created, with direct access to the living/dining room, social restroom, kitchen and pantry. Thanks to a large pivot door, the entrance hall gives also access to a second hall of broad dimensions that distributes to 2 bedrooms, 1 bathroom and 1 suite with closet.

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

The client wanted the apartment to be dotted by one colour. The green was chosen for the kitchen, pantry and restroom.

© Fernando Guerra |  FG+SG
© Fernando Guerra | FG+SG

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
João Tiago Aguiar Arquitectos
Office
Cite: "Jardim das Amoreiras Apartment / João Tiago Aguiar Arquitectos" 13 Sep 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/543410/apartamento-jardim-das-amoreiras-joao-tiago-aguiar-arquitectos/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments