Schäfer Roofscape / Plasma Studio

Schäfer Roofscape / Plasma Studio

Schäfer Roofscape / Plasma Studio - Image 2 of 25Schäfer Roofscape / Plasma Studio - Image 3 of 25Schäfer Roofscape / Plasma Studio - Image 4 of 25Schäfer Roofscape / Plasma Studio - Image 5 of 25+ 25

  • Architects: Plasma Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  844
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2014
  • Photographs
    Photographs :Michael Pezzei
Schäfer Roofscape / Plasma Studio - Image 7 of 25
© Michael Pezzei

Text description provided by the architects. Located in the medieval centre of San Candido/Innichen, Schäfer Roofscape is a newly-completed restoration and conversion of a historical building. The first three stories house a department store while the upper three stories serve as four large, independent apartments within the formerly underused attic space.

Schäfer Roofscape / Plasma Studio - Image 17 of 25
First Floor Plan

The building faces a public plaza protected by local regulations, thus, efforts were directed towards its rear facade. This west-facing elevation explores how slicing and folding can be employed to expand the limits of the ubiquitous pitch roof typology: large glazed balcony slots produce bright, contemporary living conditions and generous exterior expansion space within this dense urban situation. A marked departure from the neighboring vernacular buildings.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:39038 San Candido Bolzano, Italy

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Schäfer Roofscape / Plasma Studio" 11 Jul 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/524023/schafer-roofscape-plasma-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.