the world's most visited architecture website
All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Offices
  4. Chile
  5. FAR frohn&rojas
  6. 2013
  7. GIZ / FAR frohn&rojas

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

GIZ / FAR frohn&rojas

  • 01:00 - 16 May, 2014
GIZ / FAR frohn&rojas
GIZ / FAR frohn&rojas, Courtesy of FAR frohn&rojas
Courtesy of FAR frohn&rojas

Courtesy of FAR frohn&rojas Courtesy of FAR frohn&rojas Courtesy of FAR frohn&rojas Courtesy of FAR frohn&rojas + 14

  • Architects

  • Location

    Santiago, Santiago Metropolitan Region, Chile
  • Area

    200.0 sqm
  • Project Year

    2013
  • Design Team

    Marc Frohn, Mario Rojas Toledo, Max Koch, Jean Araya Gladinier, Carolina Hito, Vivian Ho, Angela Koch, Dulce Sánchez, José Díaz
  • More Specs Less Specs
Courtesy of FAR frohn&rojas
Courtesy of FAR frohn&rojas

Text description provided by the architects. The refurbishment of the Chile headquarters of the GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) transforms the project’s strict budgetary constraints into three very distinct spatial conditions:

Courtesy of FAR frohn&rojas
Courtesy of FAR frohn&rojas

Thick Screen – A translucent yellow screen is used to turn entrance, reception and patio into a single indoor/outdoor space. The strong hue of the mesh visually unifies the heterogeneous surrounding. Parts of this borderline are programmatically thickened.

Floor Plan
Floor Plan

Lenticular Space – The new corridor connecting the reception and offices appears to change continually as one moves through it. Fixing the clients’ logo to a lenticular glass facade that runs along the length of the corridor creates an effect that that changes the perfectly recognizable visual identity into an abstract line pattern step by step.

Quadratura – The video conferencing room follows the renaissance principle of merging physical and pictorial space. Instead of the traditional single-perspective ceiling painting, this space is extended through a video conferencing setup: the camera and the projector.

The project uses the VC-system’s green-screen technology as a pictorial plane for extending the physical space. This new physical/digital hybrid extends the ubiquitous 600mm grid of the raised technical floor and acoustical ceiling tiles into infinite and abstract perspectival idealized space.

Courtesy of FAR frohn&rojas
Courtesy of FAR frohn&rojas

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "GIZ / FAR frohn&rojas" 16 May 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/505532/giz-far-frohn-and-rojas/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.