the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Switzerland
  5. Savioz Fabrizzi Architectes
  6. 2012
  7. Boisset House Transformation / Savioz Fabrizzi Architectes

Refurbishment in Architecture

presented by the MINI Clubman

Boisset House Transformation / Savioz Fabrizzi Architectes

  • 01:00 - 8 April, 2014
Boisset House Transformation / Savioz Fabrizzi Architectes
Boisset House Transformation / Savioz Fabrizzi Architectes, © Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

© Thomas Jantscher © Thomas Jantscher © Thomas Jantscher © Thomas Jantscher + 19

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

Text description provided by the architects. In a small existing cabin of 16 m2 in the alps, the project was to update the old wooden house from its original agricultural use and take more advantage of the surrounding landscape to create a contemporary comfortable holiday home.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

The exterior was left virtually untouched, save the renovation of the original parts for safety and the creation on new openings for improved solar gain during the freezing winter months. A stone foundation spanning the height of one floor supports the wooden construction above. Organized in three levels, the entry is kept on the middle floor where the owners are greeted by the kitchen and living room.

Floor Plan
Floor Plan

Partly below ground on the steep hillside is the children's bedroom and bathroom, half-way embedded into the earth, with a window made in the original cattle door. The upper story contains the master bedroom with arguably the best views over the valley. The rugged aged exterior is contrasted drastically by the new interior, clad entirely with larch panels with special attention to craftsmanship that creates a stunningly clean and inviting atmosphere.

© Thomas Jantscher
© Thomas Jantscher

View the complete gallery

About this office
Savioz Fabrizzi Architectes
Office
Cite: "Boisset House Transformation / Savioz Fabrizzi Architectes" 08 Apr 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/494067/boisset-house-transformation-savioz-fabrizzi-architectes/> ISSN 0719-8884