We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Shoup Residence / building Lab

Shoup Residence / building Lab
Courtesy of building Lab
Courtesy of building Lab

Courtesy of building LabCourtesy of building LabCourtesy of building LabCourtesy of building Lab+ 30

More SpecsLess Specs

Text description provided by the architects. As can be said of most eichlers, this was a great house to begin with. By means of the subtle rather than the grand, we strove to re-invigorate the modesty, simplicity and clarity of the original design.

Courtesy of building Lab
Courtesy of building Lab

At the scale of the building, we focused primarily on the kitchen as the organizational core from which to carve subtle orientations and hierarchies of public spaces.

Courtesy of building Lab
Courtesy of building Lab

At the scale of site, our two greatest concerns were the typical eichler austerity to street frontage and this model’s want of an atrium or courtyard. Among other details, our solution consists of two primary elements. The five foot tall diaphanous fence defines a front courtyard with a soft sense of enclosure and filtered connection. 

Courtesy of building Lab
Courtesy of building Lab

The insertion of the large picture window at the dining room draws eye more deeply into the site from the street. It also activates latent engagement from the interiors’ most active spaces.

Floor Plans
Floor Plans


Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Shoup Residence / building Lab" 25 Feb 2014. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/479668/shoup-residence-buildin-lab> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.