Proville Mediatheque / TANK Architectes

Proville Mediatheque / TANK Architectes

Proville Mediatheque / TANK Architectes - Interior Photography, Living Room, ShelvingProville Mediatheque / TANK Architectes - Exterior Photography, Handrail, DeckProville Mediatheque / TANK Architectes - Interior Photography, Table, Chair, BeamProville Mediatheque / TANK Architectes - Exterior Photography, Windows, Facade+ 11

Proville, France
  • Architects: TANK Architectes
  • Area Area of this architecture project Area :  531
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2008
  • Architects : TANK Architectes / Olivier Camus & Lydéric Veauvy
  • Architect Chief Of Project : Mathieu Berteloot
  • Client : City Hall of Proville
  • Constructed Area : 610 sqm + 90 sqm of terrace
  • City : Proville
  • Country : France
More SpecsLess Specs
Proville Mediatheque / TANK Architectes - Exterior Photography, Windows, Facade
Courtesy of TANK Architectes

Text description provided by the architects. The new mediatheque of Proville has to open onto the village and become a place of exchange and culture, a public library and a surprising and enthusiastic place inviting everyone to the pleasure of reading.

Proville Mediatheque / TANK Architectes - Exterior Photography, Handrail, Deck
Courtesy of TANK Architectes
Proville Mediatheque / TANK Architectes - Exterior Photography, Windows, Facade
Courtesy of TANK Architectes

Create a contemporary architecture dealing with the environment and the existing elements. The new spaces created are offering changing atmospheres and lighting effects due to large surfaces of glass and different partitions, patios and nice places where to take time to read, views on the church tower and the trees around. Over roofs and terraces have been thought in wood which turns grey with the years.

Proville Mediatheque / TANK Architectes - Interior Photography, Shelving
Courtesy of TANK Architectes
Proville Mediatheque / TANK Architectes - Interior Photography, Living Room, Shelving
Courtesy of TANK Architectes

The balance between town and nature’s reached with an environmental approach: large picture windows to take advantage of the natural supplies of heat, and respiring partitions with systematic outside thermic insulation.

Proville Mediatheque / TANK Architectes - Interior Photography, Table, Chair, Beam
Courtesy of TANK Architectes

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Proville, France

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Proville Mediatheque / TANK Architectes" 20 Sep 2009. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/35260/proville-mediatheque-tank-architectes> ISSN 0719-8884

Courtesy of TANK Architectes

普罗维尔城市媒质中心 / TANK Architectes

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.