Zoom image | View original size
The new mediatheque of Proville has to open onto the village and become a place of exchange and culture, a public library and a surprising and enthusiastic place inviting everyone to the pleasure of reading. Create a contemporary architecture dealing with the environment and the existing elements. The new spaces created are offering changing atmospheres and lighting effects due to large surfaces of glass and different partitions, patios and nice places where to take time to read, views on the church tower and the trees around. Over roofs and terraces have been thought in wood which turns grey with the years. The balance between town and nature’s reached with an environmental approach: large picture windows to take advantage of the natural supplies of heat, and respiring partitions with systematic outside thermic insulation. View more View full description
Share Share