the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. Chile
  5. Nicolás Lipthay | L2C
  6. 2011
  7. TVN Regional Office / Nicolás Lipthay | L2C

TVN Regional Office / Nicolás Lipthay | L2C

  • 00:00 - 8 June, 2011
TVN Regional Office / Nicolás Lipthay | L2C
TVN Regional Office / Nicolás Lipthay | L2C, © Nico Saieh
© Nico Saieh

© Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh © Nico Saieh + 20

  • Architects

  • Location

    Vasco Núñez de Balboa 6950, Concepción, Biobío, Chile
  • Associate Architects

    Leonardo Tiso
  • Collaborators

    Daniel Barceló, Daniela Torm, Jaime Bravo
  • Area

    420.0 m2
  • Project Year

    2011
  • Photographs

Text description provided by the architects. This building, which is the first one built under the renewal process of the regional offices of the national TV station (Television Nacional de Chile) and the winner of a public bidding, reflects the need of the national station to create architectural prototypes for the north, center and south of Chile. These architectural prototypes should be in line with the characteristics of each of these geographic areas, while respecting the construction costs.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The proposal, at national level, is based on two independent volumes, with a facade system that changes according to their location within the country. This helps achieve a harmonious relationship with the environment and improves their thermal efficiency.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The first volume, of greater height, contains the study of television, a technical compartment and the journalistic editing and writing rooms. Its exterior transforms into a great graphic and lighting support, providing a strong corporate identity across the country.

© Nico Saieh
© Nico Saieh

The second volume corresponds to a bar that addresses the administrative, recreational and technical areas, with a facade that changes according to each environment. The proposal contemplates different facade solutions according to the different areas of the country.

Elevations
Elevations

The project has high technical and comfort standards, and a timeless and flexible image, allowing the growth of both the offices and the studio.

© Nico Saieh
© Nico Saieh
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "TVN Regional Office / Nicolás Lipthay | L2C" 08 Jun 2011. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/141182/tvn-regional-office-nicolas-lipthay-l2c/> ISSN 0719-8884
Read comments
Read comments