Zoom image | View original size
This building, which is the first one built under the renewal process of the regional offices of the national TV station (Television Nacional de Chile) and the winner of a public bidding, reflects the need of the national station to create architectural prototypes for the north, center and south of Chile. These architectural prototypes should be in line with the characteristics of each of these geographic areas, while respecting the construction costs. The proposal, at national level, is based on two independent volumes, with a facade system that changes according to their location within the country. This helps achieve a harmonious relationship with the environment and improves their thermal efficiency. The first volume, of greater height, contains the study of television, a technical compartment and the journalistic editing and writing rooms. Its exterior transforms into a great graphic and lighting support, providing a strong corporate identity across the country. View more View full description
Share Share