We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Alice Smith School Jalan Bellamy / iP.LCW + MvS Architects

  • Architects: iP.LCW, MvS Architects
  • Location: 69, Jalan Bellamy, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia
  • Collaborators: MvS Architects
  • Area: 815.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Lin Ho Photography

23 Terrace / DRTAN LM Architect

  • Architects: DRTAN LM Architect
  • Location: Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Design Architect : Dr. Tan Loke Mun
  • Project Architect: Alvin Tham Yee Weng, Mohd. Faidin
  • Project Year: 2015
  • Photographs: H. Lin Ho

© H. Lin Ho © H. Lin Ho © H. Lin Ho © H. Lin Ho

Lantern Hotel / ZLGdesign

  • Architects: ZLGdesign
  • Location: Kuala Lumpur, Kampung Attap, 50000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Design Team: ZLGdesign
  • Architect of Record: Mastor Bin Surat
  • Project Principal/ Lead: Susanne Zeidler + Huat Lim
  • Area: 2850.0 sqm
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Staek Photography

© Staek Photography © Staek Photography © Staek Photography © Staek Photography

The Capers / RT+Q Architects

  • Architects: RT+Q Architects
  • Location: Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Courtesy of RT+Q Architects

Courtesy of RT+Q Architects Courtesy of RT+Q Architects Courtesy of RT+Q Architects Courtesy of RT+Q Architects

BSG Sales Gallery / Eowon Designs

  • Architects: Eowon Designs
  • Location: Jalan Sultan Ahmad Shah, 10450 Pulau Pinang, Pulau Pinang, Malaysia
  • Area: 22004.0 ft2
  • Project Year: 2015
  • Photographs: Teh Weng Jen

© Teh Weng Jen © Teh Weng Jen © Teh Weng Jen © Teh Weng Jen

Malaysia Airlines Flight 17 Victims Honored with "Memorial in the Sky"

The winners of matterbetter’s international Malaysia Airlines Flight 17 (MH17) Memorial and Park ideas competition have been announced. Attracting 293 submissions worldwide, the competition hoped to inspire a new memorial park and public space, free from the political overtone, at the Marine Establissement site in the center of Amsterdam that could be used as a place for remembrance, ceremonies, recreation, and private gatherings in honor of MH17’s victims. 

MH17 was a scheduled international passenger flight from Amsterdam to Kuala Lumpur that was shot down near the Ukraine–Russia border on July 17, 2014, killing all 283 passengers and 15 crew members on board. You can view all 10 winning proposals, after the break.

Factory on the Earth / Ryuichi Ashizawa Architect & Associates

  • Architects: Ryuichi Ashizawa Architect & Associates
  • Location: Johor Bahru, Johor, Malaysia
  • Design Team: LANDSCAPE ARCHITECTURE :Inada Junichi(WIN), LIGHTING DESIGNER :Izumi Okayasu(Izumi Okayasu Lighting Design), STRUCTURE ENGINEER :Hirokazu Touki,Takuo Nagai, MECHANICAL ENGINEER :Eiji Sato(ES associates), ELECTRICAL ENGINEER : NICHIEI ARCHITECTS,   LOCAL ARCHITECT; Nakano Construction sdn Bhd
  • Area: 25141.0 sqm
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Kaori Ichikawa

© Kaori Ichikawa © Kaori Ichikawa © Kaori Ichikawa © Kaori Ichikawa

Menerung House / Seshan Design Sdn Bhd

  • Architects: Seshan Design Sdn Bhd
  • Location: Bangsar, 59000 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Design Team: Ramesh Seshan, Jeslyn Ko, Edmund Low, Aron Beh, Murugadass Ganathipan
  • Area: 5000.0 ft2
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Rupajiwa Studio

© Rupajiwa Studio © Rupajiwa Studio © Rupajiwa Studio © Rupajiwa Studio

Vermani House / Eleena Jamil Architect

© Marc Tey © Marc Tey © Marc Tey © Marc Tey

SP Setia Headquarter / Shatotto

  • Architects: Shatotto
  • Location: Shah Alam, Selangor, Malaysia
  • Project Year: 2014
  • Photographs: Courtesy of Shatotto

Courtesy of Shatotto Courtesy of Shatotto Courtesy of Shatotto Courtesy of Shatotto

Sufficiency – Inside the Malaysia Pavilion at the 2014 Venice Biennale

The Malaysia Pavilion at the 2014 Venice Biennale focuses on the idea of sufficiency, and its role in creating sustainable and modest architecture.

In a statement, one of the Pavilion curators, Lim Teng Ngiom, writes that “while sufficiency suggests a modest but adequate scale of living, it can be reduced to only the necessity required for survival extended on a personal or collective autonomy. On the precept of sustainability it can be measured by one’s carbon footprint, or in construction it can suggest minimum building footprint or optimum structure.”

To represent the idea of sufficiency, the curators chose to display works on collapsible pet cages, which have "just enough space for existence." Several of the pet cages are clamped together to form a suspended beam, creating a "fundamental component of architecture." Additional works are displayed on pet cages that are sitting on the floor. 

Enjoy photos from the Pavilion and a statement from the curators after the break…

Pulau Banding Rainforest Research Centre / C' arch

© 807Studio Sdn Bhd
© 807Studio Sdn Bhd
  • Architects: C' arch
  • Location: Gerik, Perak, Malaysia
  • Architect in Charge: Chris Wong Chee Seng, Wilson Sng, Lina Ooi
  • Area: 286.0 sqm
  • Project Year: 2008
  • Photographs: 807Studio Sdn Bhd

© 807Studio Sdn Bhd © 807Studio Sdn Bhd © 807Studio Sdn Bhd © 807Studio Sdn Bhd

Empire Damansara / Ong & Ong

  • Architects: Ong & Ong
  • Location: Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Studio Directors: Lau Jak Shen, Tan Kee Keat, Yeoh Thiam Yew
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Rupajiwa Studio

© Rupajiwa Studio © Rupajiwa Studio © Rupajiwa Studio © Rupajiwa Studio

Desa Mahkota School / Eleena Jamil Architect

  • Architects: Eleena Jamil Architect
  • Location: Desa Parkcity, Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
  • Architect in Charge: Yusri Amri Yussoff
  • Area: 13000.0 sqm
  • Project Year: 2013
  • Photographs: Rupajiwa

© Rupajiwa © Rupajiwa © Rupajiwa © Rupajiwa

REX Proposes Retractable Facade for 'Equator Tower' in Malaysia

REX has been selected as one of five finalists for a 173,000 square meter proposal located near the equator in Kuala Lumpur, Malaysia. Dubbed as the "Equator Tower," the concept wraps a retractable, PTFE-coated, glass fiber-reinforced sun shade around a slender 80-story tower, blocking direct sun exposure from all four sides.