ArchDaily
  1. ArchDaily
  2. Gwangju

Gwangju: The Latest Architecture and News

MVRDV Collaborates With School Children to Complete Graphic Public Play Space for Gwangju Folly Festival

12:00 - 30 November, 2017
MVRDV Collaborates With School Children to Complete Graphic Public Play Space for Gwangju Folly Festival, © Gwangju Biennale Foundation
© Gwangju Biennale Foundation

MVRDV has collaborated with Korean school children to complete a new permanent urban installation tor the third edition of the Gwangju Biennale Foundation’s Gwangju Folly Festival.

Aimed at exploring how architecture contributes to urban regeneration through both decorative and functional means, the I LOVE STREET was developed through a participatory process that asked students from Seosuk Elementary School to contribute drawings expressing their desires for the street. The end result was a graphic, sensory-stimulating design featuring zones in multitude of materials including grass, fountain, sand, wood, a trampoline and a giant chalk board.

© Gwangju Biennale Foundation © Gwangju Biennale Foundation © Gwangju Biennale Foundation © Gwangju Biennale Foundation + 10

Floating-Ⅵ / PLAN & HUMAN PLAN Architects office

19:00 - 27 July, 2016
Floating-Ⅵ / PLAN & HUMAN PLAN Architects office, Courtesy of PLAN & HUMAN PLAN Architects office
Courtesy of PLAN & HUMAN PLAN Architects office

Courtesy of PLAN & HUMAN PLAN Architects office Courtesy of PLAN & HUMAN PLAN Architects office Courtesy of PLAN & HUMAN PLAN Architects office Courtesy of PLAN & HUMAN PLAN Architects office + 15

Cosmos Intime / L'EAU design + Kim Dong-jin

19:00 - 21 December, 2015
Cosmos Intime / L'EAU design + Kim Dong-jin, © Park Wan-soon
© Park Wan-soon

© Park Wan-soon © Park Wan-soon © Park Wan-soon © Park Wan-soon + 46

  • Architects

  • Location

    Gwangju, South Korea
  • Category

  • Architect in Charge

    Kim Dong-jin
  • Design Team

    Park Haein, Park Jongbeom, Lee Sanghak, Joo Ikhyeon, Jeong Donghwi, Yoon Jihye
  • Area

    266.0 sqm
  • Project Year

    2014
  • Photographs

Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners

20:00 - 3 November, 2015
Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners, © Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

© Jong Oh Kim © Jong Oh Kim © Jong Oh Kim © Jong Oh Kim + 25

House of San-jo / studio_GAON

00:00 - 30 July, 2012
House of San-jo / studio_GAON, © Youngchae Park
© Youngchae Park

© Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park © Youngchae Park + 28

  • Architects

    Hyungnam Lim, Eunjoo Roh
  • Location

    Gwangju, South Korea
  • Category

  • Project Team

    Minjung Choi, Sangwoo Yi, Sungpil Lee, Seongwon Son, Haelee Jung, Aemilia Ross
  • Site Area

    550.0 sqm
  • Area

    49.23 m2
  • Project Year

    2011
  • Photographs

Asian Culture Complex / UnSangDong Architects + Kim Woo Il

04:00 - 13 January, 2012
Courtesy of UnSangDong Architects + Kim Woo Il
Courtesy of UnSangDong Architects + Kim Woo Il

In the design proposal for the Asian Culture Complex, UnSangDong Architects + Kim Woo II constitutes a stage that acts as a new container for the culture and everyday events. If the new stage for the city is creating an empty open space out of penetrations pathways and plazas, making the new ‘city stage’ is the same as to conduct an enormous mapping operation with penetrating programs and landscape. They propose the Asian Culture Complex as the earth in between creation and disappearance. The earth that is transformed into fragmented pieces and become urban landscape filled with memories of the site and historical evolution of various spectrums of relationships. More images and architects’ description after the break.

Hye Ro Hun / IROJE KHM Architects

00:00 - 12 October, 2009
Hye Ro Hun / IROJE KHM Architects, © JongOh Kim
© JongOh Kim

© JongOh Kim © JongOh Kim © JongOh Kim © JongOh Kim + 31

  • Architects

  • Location

    Gwangju, South Korea
  • Category

  • Architect

    HyoMan Kim – IROJE KHM Architects
  • Design Team

    SuMi Jung
  • Building area

    168.63 sqm
  • Gross floor area

    269.07 sqm
  • Area

    594.0 m2
  • Photographs