the world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

Sign up now to save and organize your favorite architecture projects

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

Find the most inspiring products in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

i

All over the world, architects are finding cool ways to re-use run-down old buildings. Click here to see the best in Refurbishment Architecture.

Want to see the coolest refurbishment projects? Click here.

i

Immerse yourself in inspiring buildings with our selection of 360 videos. Click here.

See our immersive, inspiring 360 videos. Click here.

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Community Center
  4. South Korea
  5. IROJE Architects & Planners
  6. 2009
  7. Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners

Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners

  • 20:00 - 3 November, 2015
Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners
Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners, © Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

© Jong Oh Kim © Jong Oh Kim © Jong Oh Kim © Jong Oh Kim + 25

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

Text description provided by the architects. Gwangju Biennale Support Center is located in border between GB area and nearby Yongbongje. The areas around GB which should make us associate traditional scenery actually couldn’t do it. High-rise apartment buildings and messy commercial malls are common scenery to make us associate hurried constructed urban outskirts. Therefore, it was our first mission to create GB own cultural scenery by this construction. Also, Gwangjang Yard where visitors and authors meet and part in annually held traditional culture events is very important space. It remains a lot of memories. To achieve clear feature of this space which is also GB’s symbolic place, this construction shall be built as background. So, long walls are stretched. 

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

GB and Yongbongje are culture and wild. They are the relation between city and nature. This wall divides two areas to distinguish their functions but at the same time, link their areas. 

first floor plan
first floor plan

Scenery seen through open space on the first floor is like picture in a frame. It made both areas meet impressively. This wall faces West. It blocks sunlight from West coming inside. The brown color of this concrete wall becomes strong brown and shines under sunlight in the late afternoon. Like sunlight scenery wavering on mud walls, this wall keeps all memories of events and stuffs developed in Biennale yard.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

The inside of this wall has small city structure. Small yard, alley, and small parks are in where residents might meet and part frequently to find themselves as members of this small community. Controlled scenery is stretched toward GB but limitless scenery stretches toward Yongbongje. Angle between them appears, making two areas stay in tension and inside space dramatic.

second floor plan
second floor plan

Finally, all of these are the scenery that brown wall makes. This wall is culture wall. It contains memories of all the people who tried to create it. Therefore, this construction might be called the name.

© Jong Oh Kim
© Jong Oh Kim

View the complete gallery

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
IROJE Architects & Planners
Office
Cite: "Gwangju Biennale Support Center / IROJE Architects & Planners" 03 Nov 2015. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/776086/gwangju-biennale-support-center-iroje-architects-and-planners/> ISSN 0719-8884
© Jong Oh Kim

光州双年展服务中心 / IROJE Architects & Planners