Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates

Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates

Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Exterior Photography, Windows, FacadeKomame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Closet, Door, Chair, BeamKomame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Windows, Beam, HandrailKomame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Stairs, Windows, Beam, Handrail+ 20

More SpecsLess Specs
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Exterior Photography, Windows, Facade
© Takumi Ota

Text description provided by the architects. A project that involved seismic reinforcement and conversion of a concrete block apple orchard monitoring outhouse built by the client’s father-in-law into a common space with multiple functions such as after-school, elder care, and a consumers’ Co-op station.

Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Windows, Beam, Handrail
© Takumi Ota
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Image 18 of 20
Plans
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Closet, Door, Chair, Beam
© Takumi Ota
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Chair, Windows
© Takumi Ota

The existing building skeleton and finishes that had been soaked in the memories of the whole family were intentionally left as “traces” without any modification. New elements such as seismic reinforcements were added on top of them to create a new scenery with the old and new materials.

Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Stairs, Windows, Beam, Handrail
© Takumi Ota
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Image 19 of 20
Detail Section
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Interior Photography, Door, Windows
© Takumi Ota

The RC, steel frame, roofing underlay, and fittings were constructed by local contractors while the interior furniture and painting were done by architecture students with the clients in the spirit of self-building.

Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Image 20 of 20
Diagram
Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Exterior Photography, Windows, Facade
© Takumi Ota

Furthermore, the client and students are currently planning to self-building the surrounding landscape too.

Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates - Exterior Photography, Windows, Facade
© Takumi Ota

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Matsumoto, Nagano, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Komame Commons Community Center / Katsuhiro Miyamoto & Associates" 19 May 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/982224/komame-commons-community-center-katsuhiro-miyamoto-and-associates> ISSN 0719-8884

© Takumi Ota

Komame 公社社区中心 / 宫本佳明建筑设计事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.