HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, FacadeHEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, Windows, HandrailHEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, WindowsHEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior PhotographyHEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - More Images+ 40

  • Project Architect : Atta Pornsumalee
  • Architect And Visualiser : Papitchaya Limthawong, Natnicha Chanadee
  • Interior Architects : Worawut Eksuwanjaroen, Ladawan Aonsud
  • City : Bangkok
  • Country : Thailand
More SpecsLess Specs
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© DOF Sky|Ground

Text description provided by the architects. HELSINKI INTERNATIONAL SCHOOLS (HEI SCHOOLS) is award-winning international kindergarten from Finland, HEI Bangkok is located on Sukhumvit rd. which is a CBD of Bangkok, HEI is designed by following the concept of Nature creating imagination. Scandinavian language is employed not only in Architecture but also in Interior space and decoration.

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, Windows
© DOF Sky|Ground
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Image 32 of 45
Plan - Ground Floor
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, Facade, Windows
© DOF Sky|Ground
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Image 33 of 45
Plan - 1st Floor
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, Windows, Handrail
© DOF Sky|Ground

Massing and planes in all spaces are chamfered to soften space, furthermore, the Wooden strip is wrapped white massing to separate main space and circulation space. Typical study rooms accommodate teachers to employ teaching media on the fixed walls but restrict children’s imagination, HEI learning space is designed to provoke children’s creativities, there is a big single space which can divide into 4 spaces by using a movable partition, in addition, leaning space is wrapped by a transparent wall. 

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, Table, Shelving, Chair
© DOF Sky|Ground
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography
© DOF Sky|Ground

Moreover, a skylight is designed to allow natural light to come into the space and construct children's sense of vision and sense of color. HEI spaces are connected by infinite loop circulation which allowed children to run from the 1st floor to the 2nd and up to the rooftop, children's natural instinct to run is very important for physical learning and avoiding dead ends and blind spots to save children from hiding. 

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Interior Photography, Facade
© DOF Sky|Ground
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Image 43 of 45
Diagram 01
HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Exterior Photography, Facade, Windows
© DOF Sky|Ground

HEI schools consist of 5 spaces which are café in front of the school, admin office space beside the drop off area allows staff and teachers to see arrival, canteen space which can adapt to be a meeting room, playground space, which has a green area and swimming pool, is located at the back yard and 2 modules of study room which can divide into 8 spaces. In more detail, tropical architecture ideas are employed to spaces, not only open space on arrival is connected inside space and playground space which allow natural ventilation pass through, but also energy consumption from lighting is reduced by using skylight in study space, corridor, and toilets.

HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio - Exterior Photography, Windows, Facade
© DOF Sky|Ground

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bangkok, Thailand

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "HEI Schools Bangkok / ForX Design Studio" 10 Jan 2022. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/974833/hei-schools-bangkok-forx-design-studio> ISSN 0719-8884

© DOF Sky|Ground

曼谷 HELSINKI 国际学校 / ForX Design Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.