Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto

Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto

Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography, FacadeHockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, FacadeHockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior PhotographyHockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, StairsHockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - More Images+ 25

  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Ramiro Sosa
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Aluar, Balcarce54, FV, Jose y Daniel Villella, SIRC ILUMINACION, Verona Revestimientos, ferrum, polimix
  • Construction Managers : Martin Elias, Federico Zegna Rata
  • Calculation Of Structures : Federico Zegna Rata
  • Collaborators : Nicolas Del Castillo, Tomas Alonso, Virginia Andriulo, Orlando Alloatti
  • City : Rosario
  • Country : Argentina
More SpecsLess Specs
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography
© Ramiro Sosa

Text description provided by the architects. The work is built in the Jockey Club of Rosario, a large plot of 110 hectares is located in the residential neighborhood of Fisherton, where different sports and recreational activities take place. Its headquarters, “Edificio de la Dulce”, built in 1936, was designed and directed by Estudio Sánchez, Lagos, and de la Torre from Buenos Aires.

Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, Facade
© Ramiro Sosa

In this context, specifically in the Hockey sector, and hidden between one of the large groves of the club, the Building was designed and built to house the Hockey Changing Rooms. The original idea was then to leave the ground floor as free as possible. where the intervention and contact with the floor were minimal, also trying not to obstruct the views at the pedestrian level.

Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography, Facade
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, Stairs, Facade
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, Stairs
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Image 27 of 30
Plans
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, Stairs
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Interior Photography, Chair
© Ramiro Sosa

On the ground floor, a large atrium serves as the entrance and meeting point. Reinforcing the transparency sought first. Characterized by the structural supports, the stairs, administrative offices, bathrooms, and storage are located. These supports raise the main floor to the height of the tree canopy. Through the central staircase there is access to an open hall, with views towards the forest and courts, and to the accesses to the Ladies and Gentlemen's changing rooms. At the opposite end, through another staircase, in this case linear, you enter another room with characteristics similar to the main one and which leads to the Visiting Changing Room.

Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography
© Ramiro Sosa
Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography
© Ramiro Sosa

The entire project was built using three basic materials: Exposed Concrete, Aluminum, and Glass since the aim was to obtain formal coherence with solid and durable supporting material. The changing rooms project proposes the loss of the notion of distribution corridor and exterior - interior, generating a continuous space that articulates, integrates and distributes, in permanent interaction with the natural environment.

Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto - Exterior Photography
© Ramiro Sosa

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Rosario, Provincia de Santa Fe, Argentina

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hockey Changing Rooms / Estudio Martin Elias Arquitecto" [Vestuarios de hockey / Estudio Martin Elias Arquitecto] 23 Nov 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/972108/hockey-changing-rooms-estudio-martin-elias-arquitecto> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.