Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov

Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov

Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Interior Photography, Kitchen, Windows, FacadeStainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Windows, Facade, Concrete, HandrailStainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Facade, WindowsStainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Windows, Stairs, FacadeStainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - More Images+ 23

Moskva, Russia
More SpecsLess Specs
Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Windows, Door, Facade
© Polina Poludkina

Text description provided by the architects. The project’s objective was to design the backyard space of the Russian Institute of Theatre Arts - GITIS. The fact that students and professors actively use the whole area of the institute, including the backyard, inspired us to create a special theatre square with an amphitheater for presentations and rehearsals.

Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Interior Photography, Facade
© Polina Poludkina
Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Windows, Facade
© Polina Poludkina
Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Image 25 of 28
Plan - Site
Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Windows, Facade, Courtyard
© Polina Poludkina

While working on the project we noticed that students usually make the costumes by themselves and keep them in the garage. That’s why we decided to create a specific space not only for appropriate storage of all the material but also for the exposition of students' work. This space has panoramic windows and, if needed, can be transformed into extra workshops or classrooms.

Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Interior Photography, Kitchen, Windows, Facade
© Polina Poludkina
Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Facade, Windows
© Polina Poludkina

One of the specific demands was to design an extra dance hall (with a minimal ceiling height of 4 meters) in the area of the destroyed storage building. While dismantling we found out that the building’s basement can be used to increase the ceiling height without changing the actual dimensions of the building. This way the floor of the designed dance hall is below the ground level.

Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Interior Photography, Facade
© Polina Poludkina

You can see the unity of the new space with the main building through the spatial order of the territory, as long as the designed area is situated on the other side of the institute zone. Besides, the material (stainless steel) of the new building perfectly reflects the ancient construction of the main edifice.

Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov - Exterior Photography, Windows, Facade
© Polina Poludkina

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Malyy Kislovskiy Pereulok, 6, Moskva, Russia

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Stainless Steel Pavilions / Stas Kozeen + Azamat Nyrov" 23 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/970497/stainless-steel-pavilions-stas-kozeen-plus-azamat-nyrov> ISSN 0719-8884

© Polina Poludkina

不锈钢展亭,俄罗斯戏剧艺术学院后院剧场 / Stas Kozeen+ Azamat Nyrov

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.