Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa

Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa

Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Exterior PhotographyBrick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, FacadeBrick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, StairsBrick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, Kitchen, BeamBrick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - More Images+ 17

Alcalá de Henares, Spain
  • Area Area of this architecture project Area :  646 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Cerámica La Paloma, Schüco
  • Lead Architect : Primitivo González
  • Construction Management : Noa González
  • Clients : Comunidad de Madrid
  • Collaborators : Ara González, Jessica Nieves
  • Quantity Surveyor : Juan Carlos Corona
  • City : Alcalá de Henares
  • Country : Spain
More SpecsLess Specs
Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Exterior Photography
© Montse Zamorano

Text description provided by the architects. The project was born from the will of the town hall to rehabilitate the façade of an existing ruin. The structure had a sunken roof, and only a brick wall remained in a decent condition. The intervention consisted in rehabilitating this wall and extending it with a new one, increasing the size of the space to adapt it for its new function: a multifunctional space and wedding hall for the Justice Courts in Alcalá de Henares, Madrid.

Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, Stairs
© Montse Zamorano
Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Image 22 of 22
Exploded Axonometric
Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, Facade
© Montse Zamorano

The new façade maintains the same brick material as its older counterpart but contrasts with it by the way it is used. In opposition to the load-bearing, massive structure, the new façade floats above a continuous ribbon window, through which one can see into a small garden area. Next to this window, a sheet of water reflects the sky, and floods the room with reflections, bringing a sense of calm to the space.

Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, Stairs
© Montse Zamorano
Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography, Bathroom
© Ara González
Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Interior Photography
© Ara González

The functionality of the space is simple. The inside of the pavilion is split into two multifunctional, double-height rooms, articulated around a central core that hosts the reception, bathrooms, press rooms, and services. The pavilion looks to dignify the civil union ceremony, usually relegated to unimportant, simple spaces, by proposing to give them the ceremonial importance of traditional religious unions.

Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa - Exterior Photography, Brick, Facade
© Montse Zamorano

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Alcalá de Henares, Madrid, Spain

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Brick Pavilion in Two Stages / Estudio Primitivo González | eGa" [Pabellón de ladrillo en dos tiempos / Estudio Primitivo González | eGa] 15 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/970231/brick-pavilion-in-two-stages-estudio-primitivo-gonzalez> ISSN 0719-8884

© Montse Zamorano

两个时代的砖建筑 / Estudio Primitivo González | eGa

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.