A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects

A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects

A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Exterior Photography, DoorA-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, BeamA-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Table, Beam, ChairA-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Kitchen, Beam, Countertop+ 30

More SpecsLess Specs
A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Exterior Photography, Door
© Yoshiro Masuda

Text description provided by the architects. This renovation project is of an older single-story house passed down from a grandfather for a couple. It is nestled within an old residential neighborhood filled with terrace houses in Higashi Sumiyoshi ku, Osaka. As for the exterior, there was minimal renovation completed for the enhancement and improvement of the facade. This cost-efficient renovation consisted of the installation of a new wooden door and the modification of the lower roof.

A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Beam
© Yoshiro Masuda
A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Table, Beam, Chair
© Yoshiro Masuda
A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Image 30 of 30
Plans
A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Kitchen, Beam, Countertop
© Yoshiro Masuda

The roof was renovated to achieve a few key goals. Firstly, the weight was reduced by replacing the roofing material with a lighter Kawara. Secondly, the chance of leaking was also reduced by changing the regular-shaped roof, removing the old gutter, and creating a simple sloped roof.

A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Bedroom, Windows, Beam, Bed
© Yoshiro Masuda

As for the interior of the house, the basic structure mostly remains the same with the exception of some minimum renovation. For example, the structural wall and base were reinforced. In addition, loft space was created by removing the ceiling yet keeping the old strong beams to create an open feeling.

A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Kitchen, Windows, Beam
© Yoshiro Masuda
A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Interior Photography, Windows, Door, Chair
© Yoshiro Masuda

The interior of the house is designed to keep the natural nostalgic appearance, while simultaneously capturing a new modern feel. The house's original sand walls and metal ceilings were intentionally kept to bring out the history and era. In addition, the owner's sense and creativity added to the nostalgic feeling with uniquely selected handcraft dolls, books, and other small objects.

A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects - Exterior Photography, Windows, Door, Facade
© Yoshiro Masuda

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "A-House / Coil Kazuteru Matumura Architects" 06 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/969679/a-house-coil-kazuteru-matumura-architects> ISSN 0719-8884

© Yoshiro Masuda

A- 住宅 / Coil Kazuteru Matumura Architects

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.