Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Closet, ShelvingHankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior PhotographyHankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Dining room, ChairHankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography+ 20

  • Architects: TALI DESIGN
  • Area Area of this architecture project Area :  180
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2020
  • Photographs
    Photographs :Hey! Cheese
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Fórmica
  • Lead Architect : Tsai Shian-Gung
More SpecsLess Specs
Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography
© Hey! Cheese

Text description provided by the architects. Reverse the traditional image about libraries in school! 

Hankou junior school has a 30-year-old campus which is a square layout classroom building. Time gave the campus a courtyard full of trees, and the corridors are like around the forest. The library is located on the second floor, a 180 m² rectangle, the longitudinal side has faced the forest, but the windows and anti-theft bars blocked the view. The library turned into a storeroom filled with books.

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Closet, Shelving
© Hey! Cheese
Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Image 19 of 20
Plan
Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Closet, Shelving
© Hey! Cheese

“Open Library” is the basic principle for design. We tore down the window sills and placed glass walls. Bring the light into the library, and let the view out of the forest. The simple design lets the reading space expand unlimitedly.

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Closet, Shelving
© Hey! Cheese
Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Shelving
© Hey! Cheese

“Place A Forest” is the main spirit of the library layout. The irregular curved shelves are like the forest in the courtyard, the aisle around the shelves is like the corridors around the forest. The shelves contain the rich knowledge in the books, just like the forest conserves the rich ecology. The different concaves are not only to increase the collection of books but also create the funny reading space. Besides the interior, we try to extend the reading atmosphere to the outside. Along the corridor, we create the bar reading table toward the forest.

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Dining room, Chair
© Hey! Cheese
Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Image 20 of 20
Axo

White is the base color of space, and the wood figure of Arauco plywood shelves is the main character of the library. On the ceiling, we reuse the abandoned aluminum latticed windows, hang on the ceiling like the branches and leaves, the light leaks from the sky!

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography
© Hey! Cheese

This is a small library for the school, but it also is a window for students to explore the world outside the classroom, let us make the space more interesting to attract kids to open the window.

Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN - Interior Photography, Door
© Hey! Cheese

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Taichung City, Taiwan, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Hankou Junior High School Library / TALI DESIGN" 04 Oct 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/969536/lishin-elementary-school-library-tali-design> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.