Zenubud Bali / ANTI - Architecture

Zenubud Bali / ANTI - Architecture

Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Exterior Photography, Windows, FacadeZenubud Bali / ANTI - Architecture - Interior Photography, Living Room, Table, Lighting, Shelving, Chair, Windows, Beam, DeckZenubud Bali / ANTI - Architecture - Interior Photography, Sink, Countertop, Bathtub, Bathroom, WindowsZenubud Bali / ANTI - Architecture - Interior Photography, Dining room, Table, Windows, Chair, Countertop, Beam+ 32

More SpecsLess Specs
Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Exterior Photography, Windows, Facade
© Antonius Widjaya

Text description provided by the architects. Zenubud is a complex of villas perched on a jungle ravine in central Bali, Indonesia, framed by the soothing Ubudian rice fields and rivers. The pristine tropical landscape and steeply sloped site prove to be quite a challenge for the project, but they also beautifully add character to the architecture.

Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Interior Photography, Living Room, Table, Chair, Lighting, Beam, Windows
© Antonius Widjaya
Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Image 22 of 32
Plan - Ground floor
Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Interior Photography, Living Room, Table, Lighting, Shelving, Chair, Windows, Beam, Deck
© Antonius Widjaya
Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Image 29 of 32
Section
Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Interior Photography, Sink, Countertop, Bathtub, Bathroom, Windows
© Antonius Widjaya

The project oversaw a renovation of three existing buildings and an addition of new villas, cantilevered decks, and pools. The complex is divided into multiple geometric fragments connected by a linear wooden pathway, with the unique villas arranged sporadically with the axis set eastwards towards the rivers. Embracing the steep contours of the site, the structures are placed on different heights; separating them vertically. Such arrangement allows each villa to provide its resident's sufficient privacy. Every villa offers an individual view of the natural surroundings and its own set of experiences to embrace the valley's healing energy.

Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Exterior Photography, Facade, Courtyard
© Antonius Widjaya

The use of green roofs, dark asphalt shingles, and locally sourced natural stones camouflage the complex to its surroundings, blending the villas into the lush and tranquil Ubud nature, giving the perfect balance between comfort and calmness. The interior design welcomes with its warm hues, yielded by the ample use of wood and bamboo. Large openings in each room illuminate the villas with abundant natural light.

Zenubud Bali / ANTI - Architecture - Exterior Photography, Stairs, Facade
© Antonius Widjaya

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Zenubud Bali / ANTI - Architecture" 21 Aug 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/967096/zenubud-bali-anti-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.