We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Lee Lee Heon / SOSU ARCHITECTS

Lee Lee Heon / SOSU ARCHITECTS
© Kyung Roh
© Kyung Roh

© Kyung Roh© Kyung Roh© Kyung Roh© Kyung Roh+ 29

More SpecsLess Specs
© Kyung Roh
© Kyung Roh

A house with open corners - Lee Lee Heon stands on a side road not far from the main road, and it is a complex building of lower-level rental commercial space and upper-level residential space. The building’s corners were actively opened so that passerby could easily recognize commercial rental spaces located on the backside road from the main road on the first and second floors. The corners mostly open to the alleyway, which meets multi-family houses built in the same form around the 1990s, creates a staircase at the corners visually connected to the main road naturally links the movement line to the second floor’s commercial space.

© Kyung Roh
© Kyung Roh
Third Floor Plan
Third Floor Plan
© Kyung Roh
© Kyung Roh

The extension of an alleyway - A low-rise small apartment house is an economical and flexible housing type containing characteristic individual lives in high-priced urban land. Lee Lee Heon was designed in a way that vertically connects three different types of detached houses. The alleyway is connected to several sections of staircases that resemble how people enter the multi-family home in the existing alleyway. This road enables selective encounters and secures the independence of the exterior space connected to each house.

© Kyung Roh
© Kyung Roh
Section 01
Section 01
© Kyung Roh
© Kyung Roh

Garden in the air - As detached houses in cities disappeared, the scenery greening the towns across the yard and fence also disappeared. Lee Lee Heon was designed to recreate the memories of the yard vertically. The stairs that connect the building vertically were installed outwards so that light and wind could enter the whole building, and terraces were placed on planting all over the building. The public space connected to the garden becomes street trees along the alleyway and a small yard for each household.

© Kyung Roh
© Kyung Roh

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Mangwon-dong, Mapo-gu, Seoul, South Korea

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Lee Lee Heon / SOSU ARCHITECTS" 21 Jul 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/965460/lee-lee-heon-sosu-architects> ISSN 0719-8884
© Kyung Roh

Lee Lee Heon 住宅 / SOSU ARCHITECTS

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.