We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

The Living Warehouse / Haddock Architecture

The Living Warehouse / Haddock Architecture

The Living Warehouse / Haddock Architecture - Exterior Photography, FacadeThe Living Warehouse / Haddock Architecture - Exterior Photography, Wood, FacadeThe Living Warehouse / Haddock Architecture - Interior Photography, Kitchen, Windows, BeamThe Living Warehouse / Haddock Architecture - Interior Photography, Windows+ 26

  • Area Area of this architecture project Area :  191
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2021
  • Photographs
    Photographs :Charles Bouchaib
  • Lead Architects : Maxime Douche
  • City : Rennes
  • Country : France
More SpecsLess Specs
The Living Warehouse / Haddock Architecture - Exterior Photography, Facade
© Charles Bouchaib

Text description provided by the architects. An agricultural shed built in the middle of fields quickly becomes an industrial shed in the middle of a residential area. The history of the building is linked to that the urbanization of the Rennes metropolitan area. When the owner retired, he wanted to enhance his former workplace by transforming it into housings.

The Living Warehouse / Haddock Architecture - Exterior Photography, Wood, Facade
© Charles Bouchaib
The Living Warehouse / Haddock Architecture - Exterior Photography, Facade
© Charles Bouchaib

The volumes and the existing oak structure are preserved: they constitute the traces of its industrial past. They become the backbone of two new houses. The historic structure is enhanced and reused to support the photovoltaic roof of the house. The project plays on the contradiction and the complex relationship between low and high tech.

The Living Warehouse / Haddock Architecture - Exterior Photography
© Charles Bouchaib
The Living Warehouse / Haddock Architecture - Interior Photography, Windows
© Charles Bouchaib

By fitting into the template of the current hangar, the project derogates from the construction rules authorized by the city: the whole is built on the parcel boundary to make the best use of its land and the orientations (mainly south).

The Living Warehouse / Haddock Architecture - Image 17 of 26
Ground Floor Plan
The Living Warehouse / Haddock Architecture - Image 23 of 26
Section

Each house has a large double-height living room that opens onto the garden. A large winter garden becomes an extension of the house and blurs the line between inside and outside. Entirely wooded with frame walls and covered with chestnut cladding, the two houses are built from local and bio-sourced materials.

The Living Warehouse / Haddock Architecture - Interior Photography, Kitchen, Windows, Beam
© Charles Bouchaib

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The Living Warehouse / Haddock Architecture" 25 Jun 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/963903/sedaine-warehouse-haddock-architecture> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.