We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Salvazione Christian School / Local Studio

Salvazione Christian School / Local Studio

© Dave Southwood© Dave Southwood© Warwick Preddy© Dave Southwood+ 34

  • Design Team : Samantha Trask, Thomas Chapman, Amy Leibbrandt
  • Solar Panels Sponsored By : Waterbility, Rowan Duvel
  • Slide By : Simplet Fiber Glass, Susan and Hans Pletz
  • Climbing Wall Route Set By : Nicholas Botha and Stephen Hoffe
  • Cabinetwork : AE Joinery
  • Custom Woodworking : AE Joinery
  • City : Johannesburg
  • Country : South Africa
More SpecsLess Specs
© Dave Southwood
© Dave Southwood

Text description provided by the architects. Funded by a non-profit run by a prominent building-supplies company in South Africa, this four-classroom primary school in Mayfair West serves students from the nearby Slovo Park informal settlement in Johannesburg.

© Dave Southwood
© Dave Southwood
Plans
Plans
© Dave Southwood
© Dave Southwood

The 480 m2 structure is situated down the road from Salvazione’s main school, a church building that had housed pre-kindergarten through grade seven. The new development accommodates the younger grades, allowing more space for the upper grades, which remain in the original building.

© Warwick Preddy
© Warwick Preddy

The two classrooms on the top floor benefit from the spaciousness provided by the arched ceiling, making the most out of the school’s small footprint. The facade — a lattice of clear, glazed, and insulated yellow panels that tempers transparency with privacy — and its double-vaulted rolled-zinc roof lend the building a welcoming appearance.

© Warwick Preddy
© Warwick Preddy
Section BB
Section BB

An exterior screen of wax-impregnated pine functions as a subtle security barrier that allows ample natural light to enter the classrooms, all of which face the street. Behind the building is a slide leading from the second level to the playground, where children can ascend the facade via a narrow climbing wall.

© Dave Southwood
© Dave Southwood

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Jason St & St Albans Ave, Mayfair West, Johannesburg, 2092, South Africa

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Salvazione Christian School / Local Studio" 06 May 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/961180/salvazione-christian-school-local-studio> ISSN 0719-8884
© Dave Southwood

Salvazione基督教学校 / Local Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.