We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

The F.Forest Office / Atelier Boter

The F.Forest Office / Atelier Boter

© James Lin© James Lin© James Lin© James Lin+ 21

  • Architects: Atelier Boter
  • Area Area of this architecture project Area:  52
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2021
  • Photographs
    Photographs:  James Lin
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Ikea, Sunon
© James Lin
© James Lin

Text description provided by the architects. The F. Forest Office is located in the fishing village of Qifong in Linbian, south of Pingtung, where 98% of the population is composed of retired elders. Started by a young Linbian-er, the F.Forest Team aims to enliven the old village by organizing local tours and events to attract more incoming visitors and understanding of the local village.

© James Lin
© James Lin

We intend to apply the "regressive" technique in the design of the office to balance between tranquility and disturbance, as well as impermeability and porosity of the fishing village, to find versatility in various aspects in different contextual conditions. Situated on the street corner facing south, the office space is adjacent to the entire row of residential verandas; shadow spaces formed by offsetting the entrance door on each residential unit, the veranda is a gathering spot where everyone sits and chats freely.

© James Lin
© James Lin
Plan
Plan
© James Lin
© James Lin

The liveliness of the fishing village often begins in the evening, just as the sea and land breezes blow. We interpret the so-called "continuity" in architecture into the continuation of "behavior"; the addition of a relatively open cement patio next to the row of verandas intends to provoke gathering of nearby residents. The chaos in the office inside and the tranquility of the platform outside become a part of the cultural dynamics of the village. As climate shapes a city, the users shape architecture.

© James Lin
© James Lin

The interior space area of 53 square meters is designed to contain an 8 people work space, a 20 people classroom and a kitchen. As the original building does not have any square corner, an angled wall mounted tabletop between the kitchen and the work space guides the entire space division, which turns the work space and classroom into a rectangular shape that is better for space organizing that easily accommodates furniture of various forms. In order to increase the flexibility of the open space, we used fabric curtains as a soft partition to make it convenient to combine the work space and classroom into a 30 people banquet dining space. A serving hatch is added on the partition wall between the kitchen and the open space to increase efficiency while serving dishes for the banquet.

© James Lin
© James Lin

On weekdays when the curtains are pulled up, the straight line of the space ends in an arc, aptly defines private and public spaces; on weekends when the curtains are open, the transparency of the open space attracts space sharing from the neighbors, and the space becomes a community. We use ordinary plywood as the dominant interior wall finish to create a homely atmosphere.

© James Lin
© James Lin

As the transparent glass windows allow the interior to be clearly visible from the streets, the urban landscape does not stop at the building; it continues the landscape with wooden materiality instead of the cold iron outer wall. As an attempt to extend the structure of the Taiwanese style community center, we replace the ordinary community center that only opens at specific occasions with a “regressive” intention, opening the space to daily life, in hope that the energy in the fishing village that has been accumulated by the F.Forest Team can be transformed through language and action, redefining a public space.

© James Lin
© James Lin

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Linbian, Linbian Township, Pingtung County, Taiwan (ROC)

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "The F.Forest Office / Atelier Boter" 09 Feb 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/956518/the-fforest-office-atelier-boter> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.