Vedana Restaurant / VTN Architects

Vedana Restaurant / VTN Architects

© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki© Hiroyuki Oki+ 23

  • Architects: VTN Architects
  • Area Area of this architecture project Area:  1000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Hiroyuki Oki
  • Architect In Charge:Vo Trong Nghia
  • Design Team:Nguyen Tat Dat, Nguyen Duc Trung, Tu Minh Dong, Nguyen Tan Thang
  • Bamboo Contractor:VTN Architects
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Text description provided by the architects. Embedded itself at the edge of Cuc Phuong, a forest situated in the foothills of mountains and diverse vegetation, Vedana Restaurant is a part of the Vedana Resort masterplan. VTN Architects was in charge of both projects. The resort was designed with a capacity to accommodate up to 1350 people in 135 villas, five condotels, and eight bungalows. As a significant structure, the restaurant is located in the center of the resort. The space is used for all-day dining but can be converted to host larger events such as weddings, among other purposes.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Plan
Plan
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The three-gabled circular roof, spanning as large as 1050 sqm, is assembled from two stacked ring-shaped roofs and a dome roof on top, that is detached by light strips, respectively. The biggest radius measures at around 18 m while the structure height stands at almost 16 m, making it VTN Architects’ highest bamboo structure to date. The stepped roof, inspired by traditional architecture, is made of 36 modular frames that appear like a multi-level structure, yet they are on a single floor.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

The restaurant is positioned strategically next to an artificial lake that functions as a natural air-conditioner. Making use of the lake is essential concerning the hot and humid weather during the summer in Cuc Phuong Commune in particular and northern Vietnam in general.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki
Section
Section
© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Additionally, the lake is also a huge reservoir to store rainwater and groundwater from the mountains. Subsequently, the lake is utilized for irrigation of all plants on the 16.4 hectares site, including around 15000 blossom trees as a part of the resort’s long-term plans. Having that in mind, the restaurant is positioned in the middle of that resort’s blossom forest. The view towards the blossom forest, the mountains, and the lake are omnipresent for visitors even from the middle of the dorm-shaped structure.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Thanks to the openness of the restaurant, the indoor space ascends slowly to the outdoor space via a semi-outdoor space, creating a rich spatial experience for visitors. They can feel both the interior and exterior space, as well as the inside of the bamboo architecture and the outside consisting of the mountains and lake at the same time.

© Hiroyuki Oki
© Hiroyuki Oki

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Thôn Đồng Tâm, Nho Quan, Ninh Bình, Vietnam

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Vedana Restaurant / VTN Architects" 14 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/953122/vedana-restaurant-vtn-architects> ISSN 0719-8884
© Hiroyuki Oki

维达纳受蕴餐厅 / 武重义建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.