The House Passed Down Through Generations / Asano - Izue Architect Office

The House Passed Down Through Generations / Asano - Izue Architect Office
© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

© Yohei Sasakura© Yohei Sasakura© Yohei Sasakura© Yohei Sasakura+ 20

  • Area Area of this architecture project Area:  2000
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Yohei Sasakura
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Daiko, Adobe, Bowl Pond Platz, Jw-CAD, KYOEI LUMBER, Kitchenhouse, LOOP various metal art, Osmo & Edel, Tominaga Joiner, Uchimura Kogyo, nichimarusangyo
  • Architect In Charge:Asano - Izue Architect office
  • Engineering And Construction:MS-koumu, Sentaro Sakai
  • Lighting:Daiko Electric Company Limited, Shingo Ishidou
  • Furniture Manufacturing:Tominaga Joiner, Keiji Tominaga, KYOEI LUMBER Incorporated
  • Plastering:Uchimura Kogyo Company Limited, Junichi Uemura
  • Hardware:Bowl Pond Platz, Yasunobu Ueda, LOOP various metal art, Masanobu Hanazato
  • City:Osaka
  • Country:Japan
More SpecsLess Specs
© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Text description provided by the architects. The client is the family that has passing down their house and garden for many generations last about 400 years. Therefore, the entire site is filled with an atmosphere make you feel long history. The main house was built in the early Showa era (1926-1989) and is more than 90 years old, but the pillars and beams in it are carefully reused from the house in which previous generation lived. It would probably be more than 150 years old.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The pillars and beams were valuable building resources at a time when the transportation network for supplies was underdeveloped and wood felled from the nearby mountains around the construction site was utilized as building materials. Therefore, I believe that to reuse carefully the building materials means to inherit not only their physical significance but also the customs and memory in ancestral land, and it supports the foundation of the spirit of the people of this region.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

The initial commission was to replace the aging wooden wall and design an adjoining hanare, but later on, it was decided to renovate the main house, which had been left behind by modern lifestyles. Zashiki, which is a traditional large tatami-mat room, in the original main house is the place to pay homage to the ancestors and to be an occasion for guests and relatives to gather, so we limited ourselves to its original form, but other than that, we enclosed the other spaces with breathable exterior heat insulation to create a thermal environment suitable for modern living.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Although the land readjustment cut down most of the garden trees a few years before I came here, the resulting woody material had been carefully preserved. The cypress logs used as columns for the entrance eaves and attic are made from the stored wood.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura
First Floor Plan
First Floor Plan

Nowadays, when building a house, people generally think of it as "buying the land and the house and making it my own," but the idea of taking good care of the house and passing on what was entrusted to us by our ancestors may be the essence of Japanese life.

© Yohei Sasakura
© Yohei Sasakura

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "The House Passed Down Through Generations / Asano - Izue Architect Office" 02 Dec 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952563/the-house-passed-down-through-generations-asano-izue-architect-office> ISSN 0719-8884
© Yohei Sasakura

大阪祖传之屋 / 浅野•出江建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.