We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Home

Learn more about the story behind our new brand identity.

Read more

Mount Si High School / NAC Architecture

Mount Si High School / NAC Architecture

© Benjamin Benschneider© Benjamin Benschneider© Benjamin Benschneider© Benjamin Benschneider+ 30

  • Design Team:Matt Rumbaugh, Boris Srdar, Brent Compton, Chan Lam Cheng, David Shaffer, Wayne Jenski, Kate McLean, Michelle Hook, Melia Blankenship, Giselle Altea, Corinne Markle, Claire Zheng
  • Client:Snoqualmie Valley School District
  • Owner’s Representative:Clint Marsh, Marsh Associates
  • Contracto:Spee West Construction
  • Theater Consultant::PLA Designs Inc
  • Food Service/Kitchen Consultant:George E. Bundy & Associates
  • City:Snoqualmie
More SpecsLess Specs
© Benjamin Benschneider
© Benjamin Benschneider

Text description provided by the architects. Elevated Campus. Mount Si's campus is elevated in every sense of the word: educationally, experientially, and literally. The campus nests in a valley defined by two mountains and the Snoqualmie River, which creates a floodway. Responding to these natural conditions, the school is elevated above flood levels, not only safeguarding the facility but also maximizing views of the mountain range. By weaving in social and informal learning spaces at a variety of scales, the design honors individual and group activities equally.

© Benjamin Benschneider
© Benjamin Benschneider

With a site half the size of a community college campus, concerns about the school’s large scale were at the forefront. Inviting a progressive educational philosophy, seven buildings, three stories each, strategically incorporate 2,300 students into interdisciplinary academies.

© Benjamin Benschneider
© Benjamin Benschneider
Site Plan
Site Plan
© Benjamin Benschneider
© Benjamin Benschneider

These technology-rich “colleges,” with centrally located shared spaces, encourage interaction, while also breaking down the scale of the school for a more personal feel. Both indoors and outdoors, areas for groups of different sizes, whether studying, gathering or socializing, support the project-based experiences that help students prepare for college and careers.

© Benjamin Benschneider
© Benjamin Benschneider

Elevating the building on plinths protects the school from flooding and allows floodwaters to flow unobstructed on the property. The space below the raised platform has become a 400-car garage— a future-orientated solution that exemplifies efficient land use. Lifting the school above the parking provides elevated outdoor space, a more secure campus, and achieves in 34 acres what it typically takes 50 to 60 acres to accomplish. As the region continues to grow, other school districts will consider Mount Si a model for future development.

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Snoqualmie, Washington, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Mount Si High School / NAC Architecture" 28 Nov 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/952023/mount-si-high-school-nac> ISSN 0719-8884
© Benjamin Benschneider

美国西山高中 / NAC

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.