We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

T House / Acspace

T House / Acspace
© Goku Agency
© Goku Agency

© Goku Agency© Goku Agency© Goku Agency© Goku Agency+ 31

Ho Chi Minh City, Vietnam
  • Architects: Acspace
  • Area Area of this architecture project Area:  420
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  Goku Agency
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Enscape, Jotun, Toto, Khatra, Trimble Navigation, VinaLED, Xingfa
  • Architect In Charge:Acspace
  • City:Ho Chi Minh City
  • Country:Vietnam
More SpecsLess Specs
© Goku Agency
© Goku Agency

Text description provided by the architects. This residence rests in an alley in one of the most heavily populated districts of Saigon. The client had purchased it with the original structures that no longer catered to the family’s needs. When approaching Acspace, the client prioritized these requirements: change elevation, add an elevator, and expand green space.

© Goku Agency
© Goku Agency
First Floor Plan
First Floor Plan
© Goku Agency
© Goku Agency

With that in mind, we proposed a plan that included keeping the original structures but tearing down the stairs and rebuilding them in the back. This allowed a more balanced composition of the front and rear, with the stairs and elevator in the center. It eliminated previously existing redundant space. The main area was implemented additional void, spaciousness, ventilation, and light for the hallway.

© Goku Agency
© Goku Agency

The skylight area in the rear end was modified and redesigned into a better fitting composition. The bedroom was pushed in the back, allowing skylight and the bathroom to be combined into one open space with an abundance of natural light and fresh air. There were green plants and trees graciously tucked into every corner of the house: skylight, hallway, back yard, balcony, and front terrace--spreading the lusciousness of nature everywhere in the residence.

Second Floor Plan
Second Floor Plan
© Goku Agency
© Goku Agency

Not only space, composition, and structures, we also paid meticulous attention to materials. Gray stone tiles were consistently applied in front, main living area, and rear, creating coherence and connectivity in the house’s architectural language. Metal handrails and guardrails weaved a gentle and harmonious unity of vertical and horizontal. The breezeway blocks created a creative statement for the house and curious exploration for the children. The residence truly put on a new robe after the architect's intervention. Vicariously and genuinely, we too felt happy for having contributed in creating a meaningful living space for our client.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "T House / Acspace" 30 Oct 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/950565/t-house-acspace> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.