We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

VY House / Rakta Studio

VY House / Rakta Studio

© William Sutanto© William Sutanto© William Sutanto© William Sutanto+ 23

Bandung, Indonesia
  • Architects: Rakta Studio
  • Area Area of this architecture project Area:  400
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2020
  • Photographs Photographs:  William Sutanto
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Toto, Fotile, LIXIL , Maxisteel, Quadra, Vinoti Living
  • Architect In Charge:Vidor Saputro
  • Design Team:Vidor Saputro, Jason Fernandez, Esther Febriana, Franklin Winata, Darryl Fernaldi, Christian Halim
  • Clients:Vincent & Yuliana
  • Engineering:Vonny Valentina
  • Collaborators:Henley Interior, Vinoti Living, Maxisteel
  • City:Bandung
  • Country:Indonesia
More SpecsLess Specs
© William Sutanto
© William Sutanto

Text description provided by the architects. The project base could be translated as a large white canvas that provides a compact living experiences to the owner. Focusing on the simple clear lines, and use white color as the main theme, controlled natural light to create shadows that play an important role in dividing the wall mass into pleasing proportions. The shadows describe the edges of physical form and also the depth of the volume. They accentuate the shape of an un-shaded portion of the building.

© William Sutanto
© William Sutanto
Plan
Plan
© William Sutanto
© William Sutanto

Located in the northern area at the heart of Bandung city, the house consists of 2 storey that accommodate the living substances to the owner. Through the entrance, a hanging white box welcomes you with a reinterpretation of a modern contemporary architecture. The hanging box shaped which cladded in white expanded metal panels on a ventilated facade system.

© William Sutanto
© William Sutanto

The living room and dining area as an open plan to create a spacious communal function to the family with diffused light through large opening windows into the room to provide natural light, the living and dining hall area connected between to the inner courtyard at the side of the house that aid cross ventilation and maintain privacy from the neighbors a few feet away, while on the other side, there is a Zen garden that consists of an enclosed and shallow sand box with a bonsai tree. The large opening on this area has the ability to combine the interior-exterior relationship.

© William Sutanto
© William Sutanto
Sections C and D
Sections C and D
© William Sutanto
© William Sutanto

On the upper floor, the private areas are arranged including master bedroom and kids rooms. The white gravel or white sand landscape to make a dry stream are placed between the rooms on upper floor to create the same collaborate theme with the area below.

© William Sutanto
© William Sutanto

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "VY House / Rakta Studio" 13 Aug 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/945629/vy-house-rakta-studio> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.