We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Security Entrance to the 2019 SUSAS / TJAD Original Design Studio

Security Entrance to the 2019 SUSAS / TJAD Original Design Studio

Security Entrance. Image © ZY Architectural Photographyaluminum roof. Image © ZY Architectural Photographysecurity check channel. Image © ZY Architectural Photographynight view. Image © ZY Architectural Photography+ 24

More SpecsLess Specs
night view. Image © ZY Architectural Photography
night view. Image © ZY Architectural Photography

Text description provided by the architects. The main exhibition hall to the 2019 Shanghai Urban Space Art Season is located in the 150-year-old former Shanghai Shipyard at Yangpu Waterfront. The design intends to renovate the two ship yards and the textile warehouse to make them adapt to the new exhibiting function. In the meanwhile, a temporary security entrance is about to added for service.

Security Entrance. Image © ZY Architectural Photography
Security Entrance. Image © ZY Architectural Photography
aluminum roof. Image © ZY Architectural Photography
aluminum roof. Image © ZY Architectural Photography

A metal roof about 49m long and more than 20m wide is folded at a corner and tilted to the ground, supported on a row of scaffolds. The cornice of the sloping roof is high, facing the distribution square, and the other side falls to the ground in a simple and powerful way. The roof in the southwest corner flips up lightly, adding form and movement, and clearly guiding visitors to the exhibition to enter the main exhibition venue of the art season.

structure exploded diagram
structure exploded diagram
structure node
structure node

The horizontal and vertical staggered scaffolding structure has become a steel pipe "dense forest"-like landscape. The overlapping of the rods in the space presents the visual haze and blur, conveying the uncertain and diverse spatial feelings.

security check channel. Image © ZY Architectural Photography
security check channel. Image © ZY Architectural Photography

There are vaguely four functional boxes reflecting the silver luster of the scaffolding. Tourists walk through a piece of silver and haze, staying and leaving for a short time, and entering the artistic narrative about the city and space.

plan
plan

The security shed at night showed another character under the background of the lights, and the red "bottom of the ship" went beyond scaffolding to become the visual focus. The linear lighting is fixed on the uppermost scaffolding bar, projecting towards the roof, intending to draw a bright and dark boundary between the bright red roof and the dark night sky. The red roof presents a gradual effect from top to bottom and from light to dark, as if a giant ship is waiting to sail.

security entrance night view. Image © Qingdong Wu
security entrance night view. Image © Qingdong Wu

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:No.640 Yang Shupu Rd., Yangpu District, Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Security Entrance to the 2019 SUSAS / TJAD Original Design Studio" 08 Jul 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/943016/security-entrance-to-the-2019-susas-tjad-original-design-studio> ISSN 0719-8884
night view. Image © ZY Architectural Photography

2019上海城市空间艺术季主展场入口安检棚 / 同济原作设计工作室

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.