House 1510 / Nordest Arquitectura

House 1510 / Nordest Arquitectura

House 1510 / Nordest Arquitectura - Interior Photography, WoodHouse 1510 / Nordest Arquitectura - Interior Photography, Wood, ConcreteHouse 1510 / Nordest Arquitectura - Exterior Photography, Facade, GlassHouse 1510 / Nordest Arquitectura - Interior Photography, WoodHouse 1510 / Nordest Arquitectura - More Images+ 17

  • Area Area of this architecture project Area :  450
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2018
  • Photographs
    Photographs :Adrià Goula
  • Lead Architects : Jordi Riembau, Miquel Rusca
More SpecsLess Specs
House 1510 / Nordest Arquitectura - Exterior Photography, Stairs, Facade, Concrete
© Adrià Goula

Text description provided by the architects. Inglés: The House is understood as a floating volume on the mountain. A space for contemplation that it’s opened to the views and to the garden simultaneously. The building is integrated to the landscape reducing its presence just to a concrete volume. The other elements are materialized with natural stone from the site, in that way, they can be read like if they come out from the land.

House 1510 / Nordest Arquitectura - Exterior Photography, Concrete
© Adrià Goula

The interaction in between the different volumes creates a close garden protected from the main winds of the zone. Is from this garden, where it is possible to enjoy the environment thought a spaces succession that related the outside and the inside of the house, turning them to just one space. The entrance to the house is done by a staircase excavated on the rock. Then, there’s the bedroom area level, which corresponds to the base under where the main volume is floating.

House 1510 / Nordest Arquitectura - Interior Photography, Wood
© Adrià Goula
House 1510 / Nordest Arquitectura - Image 18 of 22
Plan
House 1510 / Nordest Arquitectura - Interior Photography, Wood
© Adrià Goula
House 1510 / Nordest Arquitectura - Interior Photography, Wood, Concrete
© Adrià Goula

From an indoor staircase, there’s the access to the main level. This level, is divided in two parts, one element that have a room opened to a in courtyard, and another one , with the main living space of the house, a big living area that allows through it an horizontal transparency that connect the sea views and the garden.

House 1510 / Nordest Arquitectura - Exterior Photography, Wood
© Adrià Goula
House 1510 / Nordest Arquitectura - Image 19 of 22
Section
House 1510 / Nordest Arquitectura - Exterior Photography, Facade
© Adrià Goula

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "House 1510 / Nordest Arquitectura" [Casa 1510 / Nordest Arquitectura] 04 Sep 2021. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/942093/house-1510-nordest-arquitectura> ISSN 0719-8884

© Adrià Goula

1510 住宅 / Nordest Arquitectura

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.