We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Anexo House / Lez Arquitetura

Anexo House / Lez Arquitetura

© Joana França© Joana França© Joana França© Joana França+ 18

  • Architects: Lez Arquitetura
  • Area Area of this architecture project Area:  185
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Joana França
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, Coral, Danilo Vale, Estúdio Mosaico, Hunter Fan, Portinari, Riolax
  • Lead Architect: Gabriella Chiarelli
  • Design Team:Marianna Resende
  • Clients:Cássia e Dagoberto
  • Engineering:Eixo Engenharia / Site
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Joana França
© Joana França

Text description provided by the architects. This project involves (for leisure use) the extension of an existing house, located in a quiet and surrounded by trees neighborhood in Brasilia-DF. The family (composed of a couple, three children and two dogs) loves to receive friends at home. They felt the need for a larger space, outside the main house, for social events.

© Joana França
© Joana França

Thereby, it was proposed an annex that values and respects the existing building, embracing its surroundings. It is practical construction for the everyday life, with modern and contemporary elements, consisting of simple materials, in neutral tones, which harmonize with each other and create coziness. A large metallic pergola covered with glass determines the main access of the annex, connecting it to the existing house. The social space is formed by the integration of the kitchen, living and dining rooms; sliding doors connect the house to the external garden and the varanda, which includes a hot tube.

© Joana França
© Joana França
Floor Plan
Floor Plan
© Joana França
© Joana França

A central kitchen countertop built from reinforced concrete, assists the main uses of the space, including audio and video equipment; it structures a wood plank (6m long) table, which can comfortably be used as a table by twelve people at the same time. The washstand (covered by a wood mdf cabinet) shared by both restrooms, which are accessible by eye-hidden pivoting doors in a slatted wood panel built in the background. A bedroom and a pantry were also located inside the annex. A garage (with a workshop) and a bathroom complete the annex on the external side.

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Anexo House / Lez Arquitetura" [Casa Anexo / Lez Arquitetura] 28 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/938372/anexo-house-lez-arquitetura> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.