We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Cambered Ceiling Drawing Studio / N+A Studio

Cambered Ceiling Drawing Studio / N+A Studio

Two arch crisscrossing ceiling design make space looks higher visually, building a quietness and peaceful space. Image © Xiaobin Lv© Xiaobin Lv© Xiaobin Lventrance of vip studio room. Image © Xiaobin Lv+ 17

  • Architects: N+A Studio
  • Area Area of this architecture project Area :  210
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Xiaobin Lv
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  西顿照明
More SpecsLess Specs
Two arch crisscrossing ceiling design make space looks higher visually, building a quietness and peaceful space. Image © Xiaobin Lv
Two arch crisscrossing ceiling design make space looks higher visually, building a quietness and peaceful space. Image © Xiaobin Lv

Text description provided by the architects. Cambered ceiling drawing studio located in an old business building on Fuxing West Road in Shanghai, hidden at the end of the building corridor. The densely covered pipes in the original building ceiling greatly limit the height of the space and badly affect the indoor space to absorbs natural lighting. This factor has led to a major malady of the whole space. This factor greatly weakens the spacious sense of interior space. Under the entrustment of the owner, it is hoped that space can be present as a drawing studio , it can also be derived into a multi-functional space including gallery, exhibition hall, lecture rooms, meeting rooms and ball rooms.

plan
plan

Along the original walls , a graceful curved panel will lead visitors to explore the mystery of the space. The simplicity of white color will arouse the curiosity of the peeping.

© Xiaobin Lv
© Xiaobin Lv

Adopting the elegant black arcade as opposed contrast to the white color of the public gallery, The black arcade connect to each space as well as introduce visitors to negotiation reception area, lounge area, the office, and VIP studio.

© Xiaobin Lv
© Xiaobin Lv
© Xiaobin Lv
© Xiaobin Lv

At the end of the extension of the arcade is the frosted glass door of the VIP studio. Activities of human is reflected on the frosted glass door by the sunlight, while the light also enters the black arcade space, shadow on glass door just like a natural painting is celebrating the lunar calendar。

© Xiaobin Lv
© Xiaobin Lv

"L" wooden block will present receive counter, display, store, rest, bar and other functions, to make the space as simple as possible, so that the building's original roof pipes exposed, so that the height of the space fully show.

Metallic color pigment wall which is arranged orderly, bring rainbow color to the white space. Image © Xiaobin Lv
Metallic color pigment wall which is arranged orderly, bring rainbow color to the white space. Image © Xiaobin Lv
Space of vip studio room. Image © Xiaobin Lv
Space of vip studio room. Image © Xiaobin Lv
The wooden Spaces on two side of the vault extend the white arched studio visually, at same time allow the sunlight to slide in. Image © Xiaobin Lv
The wooden Spaces on two side of the vault extend the white arched studio visually, at same time allow the sunlight to slide in. Image © Xiaobin Lv

Wooden arc wall becomes another possibility in this studio space, extend space visually when they are in the fully open studio space, can be display corridors when pulling away from the hidden panel inside the storage room. As the demand of the function of space, panels line up turn to a painting show wall, stitch together as a projection to share the training meeting, with hidden hanging painting track. Special split -levels vaults designed for hiding the air conditioning facility in order to let cold and warm winds depending on the vault 's arc from top to bottom.

The color paint rack in the studio space. Image © Xiaobin Lv
The color paint rack in the studio space. Image © Xiaobin Lv

The original arched Windows of the building were retained in the VIP space, and a new vaulted space was added to combine with the original arched Windows to create a gallery-style studio space.

© Xiaobin Lv
© Xiaobin Lv

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Shanghai, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Cambered Ceiling Drawing Studio / N+A Studio" 14 Apr 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/937476/cambered-ceiling-drawing-studio-n-plus-a-studio> ISSN 0719-8884
Drawing space. Image © Xiaobin Lv

拱顶画塾 / N+A Studio

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.