MRN Kindergarten and Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

MRN Kindergarten and Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

© Studio BAUHAUS© Studio BAUHAUS© Studio BAUHAUS© Studio BAUHAUS+ 33

Miyakonojo, Japan
  • Area Area of this architecture project Area:  1113
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2019
  • Photographs Photographs:  Studio BAUHAUS
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Archicad, AutoCAD, GANTAN BEAUTY INDUSTRY, Runon
  • Architect In Charge:HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro
More SpecsLess Specs
© Studio BAUHAUS
© Studio BAUHAUS

Text description provided by the architects. It’s an architecture project of a Kindergarten cum Nursery, situated amidst the rural fields on the foothills of Mt. Kirishima in Miyakonojo, Miyazaki, Japan. It often happened that the very same children who once studied here, came back with their own children even after so many years. It has become an institution that’s firmly rooted in the minds of the locals. Taking inspiration from this cycle, the design theme was set as “Connection”.

© Studio BAUHAUS
© Studio BAUHAUS
Ground floor plan
Ground floor plan
Elevations
Elevations
© Studio BAUHAUS
© Studio BAUHAUS

The existing building was expanded and renovated several times in the past 30 years, but still it was nowhere close to the ideal environment we need for the upbringing of children in today’s time. So, after the demolition of the old building, the design of the new building was formulated properly defining the areas meant for different purposes of learning, playing, eating, exercising etc.

© Studio BAUHAUS
© Studio BAUHAUS

Four big old trees were retained, with people looking up to them for watching over the upcoming generation. These trees are visible from all the nursery rooms. By designing the building, with them at the center, a visual connection in between the rooms, the trees and the children was established. The emergency staircase from the second floor was extended all the way underneath the tree branches, making it possible for children to closely feel them and hence create a playful environment under. Lots of Cedars and Hinoki Cypress trees from Miyazaki were planted for connecting kindergarten site with the local community and the nature. By properly segregating the spaces according to usage, the children may be able to identify, think, learn and evaluate on how to act and behave in that particular place by themselves.

© Studio BAUHAUS
© Studio BAUHAUS

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Miyakonojo, Miyazaki, Japan

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "MRN Kindergarten and Nursery / HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro" 19 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/935787/mrn-kindergarten-and-nursery-hibinosekkei-plus-youji-no-shiro> ISSN 0719-8884
© Studio BAUHAUS

MRN幼儿保育园,在丰富环境中蕴育创造力 / 日比野设计

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.