Ledeer Daycare Center / Credohus

Ledeer Daycare Center / Credohus

Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, ChairLedeer Daycare Center / Credohus - Interior PhotographyLedeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Stairs, HandrailLedeer Daycare Center / Credohus - Interior PhotographyLedeer Daycare Center / Credohus - More Images+ 27

Guangzhou, China
  • Architects: Credohus
  • Area Area of this architecture project Area :  280
  • Year Completion year of this architecture project Year :  2019
  • Photographs
    Photographs :Hong Li
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers :  Tarkett
  • Lead Architects : Cihang Wang, Fangzhou Song, Jiancong Luo
More SpecsLess Specs
Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Chair
street. Image © Hong Li

Text description provided by the architects. In contemporary Chinese cities, a public space that allows parents to rest assured that their children are playing has become a scarce resource. Ledeer, as a community-based child care institution, hopes to create a space in the community for children of different ages to play together, so that children can receive professional care, so as to give parents necessary personal time.

Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography
main street . Image Courtesy of Credohus
Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography
street. Image © Hong Li

The project site is an 8m wide rectangular indoor space with natural light only on the north side. When there is no natural environment like sunlight, trees, grass or pools, how can children experience the fun of free play in a limited indoor space?

study model
axonometric

Credohus designed the children's activity space as a public street, connecting functional rooms and large spaces placed at the end of the site. A number of small wood houses of various sizes and shapes are arranged along the street to form a continuous boundary that surrounds the entire space, resembling a small village. In order to achieve the balance between protection and connection, the wooden houses are designed to be semi-open, surrounded by walls to form corners. The openings and small windows on the wall allow the child's body and sight to pass freely between the wooden houses.

Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Stairs, Lighting
public area outside bedroom. Image © Hong Li
Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Stairs
play zone. Image © Hong Li

The inner height of the wooden houses varies from 1.5m to 1.9m. This is an uncomfortable height for adults, but it is cozy for children. It implies the child's status as the subject of the space. Three warm colors of red, orange, and yellow are selectively painted on the interior of the wooden house, to bring children unique spatial memory and create a sense of belonging inside-out.

Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Windows
balcony. Image © Hong Li
Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography
balcony. Image © Hong Li

Over-protection of children is consciously avoided, the children need to establish a sense of risk through "moderate danger". The height of the floor in the wood houses are intentionally distinguished, which means that children need to pay attention to the height change to avoid falling when entering different wood houses. At the same time, in order to balance safety and adventure, the sharp corners throughout the space are rounded with 1-2cm wide corners.

Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Stairs, Handrail
toilet entry. Image © Hong Li
Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Stairs, Handrail
bedroom. Image © Hong Li

ThedesignofLedeer tries to achieve an informal organizational relationship that responds to the sociality of the child. It exposes people to a moderate chaos. There is no correct key to use each space. Therefore, teachers and children have to find themselves ways to establish new order.

Ledeer Daycare Center / Credohus - Interior Photography, Stairs
look back at street. Image © Hong Li

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Guangzhou, China

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Ledeer Daycare Center / Credohus" 25 Mar 2020. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/935465/ledeer-daycare-center-credohus> ISSN 0719-8884

colors in wood houses. Image © Hong Li

乐享小鹿幼托空间 / 合作舍建筑事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.