All
Projects
Products
Events
Competitions

JJ House / Ivan Priatman Architecture

JJ House / Ivan Priatman Architecture

© Chendra Cahyadi Courtesy of Ivan Priatman Courtesy of Ivan Priatman © Chendra Cahyadi + 51

Houses  · 
Surabaya, Indonesia
  • Area Area of this architecture project Area: 468.0 m2
  • Year Completion year of this architecture project Year: 2018
  • Photographs Photographs: Chendra Cahyadi
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Acor, AutoDesk, Desjoyaux Pools, Eterno Aluminium, JILU Mesh, Laminam, Toto, Trimble
  • Lead Architect

    Ivan Priatman
  • Design Team

    Ivan Priatman, David Tansajaya
  • Clients

    JJ
  • Engineering

    Herryanto
More Specs Less Specs
© Chendra Cahyadi
© Chendra Cahyadi

Text description provided by the architects. JJ House is a house for a family of four in Surabaya, Indonesia. The house is characterized by a series of parallel primary walls that become the primary organizing element of the house. Towards the front of the house, the walls separate the garage and service areas, the house entrance, and the bedrooms. The entrance space defined by two primary walls, continues to a straight corridor leading to the main living-dining area towards the back of the house, becoming the spine of the house with bedrooms flanking one side and service areas flanking the other side.

© Chendra Cahyadi
© Chendra Cahyadi
Sections A and B
Sections A and B
© Chendra Cahyadi
© Chendra Cahyadi

The primary walls extend past the interior to the exterior to create privacy for each area. Towards the back of the house, a primary wall that continues from the entrance separates the indoor living space to the outdoor swimming pool area. These series of walls are punctured perpendicularly by openings, walkways or bridges that serve as connections from one area to another. These primary walls of different lengths are rendered with an exposed cement finish, to differentiate with other secondary partition elements.

Courtesy of Ivan Priatman
Courtesy of Ivan Priatman

Internal gardens puncture the house in multiple places creating porosity in the indoor environment. These outdoor pockets provide natural light to the interiors of the house. The porosity of the house blurs the boundary between the indoor and outdoor spaces. The interior space opens and connects to the outdoors as much as the outdoor areas feel as secured and protected as the indoors. The sliding glass doors on the living area open fully to connect the living and dining areas of the house to the rear outdoor area. The rear outdoor area and swimming pool is exposed to the weather but protected by a stainless steel net to keep out mosquitos. JJ House is a modern rendition of living in the tropics.

© Chendra Cahyadi
© Chendra Cahyadi
Diagram
Diagram
© Chendra Cahyadi
© Chendra Cahyadi

Project gallery

See all Show less
About this office
Cite: "JJ House / Ivan Priatman Architecture" 21 Oct 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/926851/jj-house-ivan-priatman-architecture/> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.