We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

RFC Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

RFC Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados

© Nelson Kon© Nelson Kon© Nelson Kon© Nelson Kon+ 20

  • Area Area of this architecture project Area:  6587 ft²
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2018
  • Photographs Photographs:  Nelson Kon
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Saint-Gobain, A&A A Elétrica e A Hidráulica, AM Lesec Comercial, Andrade Lopes construções, Aricanduva Esquadrias, Cobertura Plana, Comercial e manutenção de vidros, Construflama Lareiras e Churrasqueiras, Dl Sistemas, Duratex, EG Brasil, Edal Climatização, Edilson Ferreira dos Santos Osasco ME, G.O. – InsetCenter Controle de Vetores e Pragas, Gesso Fátima, Granitorre Fulget Industrial e Comercial, HI TECH, HRX Soluções inteligentes, Hi-Tech Piscinas, Hidrosistemas, +21
  • Contributers:Camila Osele, Carol Rasga, Claudia Bigoto, Daniela Sopas, Douglas Morilhão , Felipe Barba, Gabriel Artuzo, Giovanna Federico, Mayara Ready, Nathalia Grippa, Rodrigo Nakajima, Rodrigo Oliveira,Tadeu Ferreira, Tais Vieira, Tony Chen, Victor Gonçalves.
  • Interior Design:Reinach Mendonça Arquitetos Associados
  • Lightning:Lightworks
  • Eletrical And Hydralical Engineer:Zamaro
  • General Contractor:Epson Engenharia
  • Responsible Engineer:Rodolfo Parisotto - EPSON ENGENHARIA
  • Site Area:5005.22 ft2
  • Authors:Henrique Reinach, Maurício Mendonça
  • Coordinator:Paula Leal
  • City:São Paulo
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Text description provided by the architects. The square site is located close to Ibirapuera Park in São Paulo and has the north orientation facing the street. A family of four kids which the couple loves culinary asked for a simple and functional house. Compact but integrated with all external vegetation and with a very strong connection between kitchen and all the other spaces.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

The decision to use steel structure resulted in a light structure that places large socials spaces and open areas. This was possible because of the material used on the roof: waterproof OSB panel, that is also very light.

© Nelson Kon
© Nelson Kon
Plan - Ground floor plan
Plan - Ground floor plan
© Nelson Kon
© Nelson Kon

Two different volumes guided the project. The first one free and parallel to the street, places social spaces on the ground level and the kid’s bedrooms on the first floor. In the other volume, in the back of the site, are the kitchen on the ground level and the couple’s bedroom on the first floor. The connection between the volumes is made by a central garden courtyard.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

The kitchen was located at more private area but can be at the same time in a main position to integrate all the ambiances. Also, in the back, there is a small swimming pool that frames the saunas and dressing room wood volume.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

Photovoltaic panels, solar panels and green roof system shows the importance of sustainability and environment of the owners.

© Nelson Kon
© Nelson Kon

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "RFC Residence / Reinach Mendonça Arquitetos Associados" [Residência RFC / Reinach Mendonça Arquitetos Associados] 15 Jul 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/921005/rfc-residence-reinach-mendonca-arquitetos-associados> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.