We are currently in Beta version and updating this search on a regular basis. We’d love to hear your feedback here.

Conchas Residence / Gui Mattos

Conchas Residence / Gui Mattos

© Leonardo Finotti© Leonardo Finotti© Leonardo Finotti© Leonardo Finotti+ 34

São Sebastião, Brazil
  • Architects: Gui Mattos
  • Area Area of this architecture project Area:  807
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Leonardo Finotti
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: GRAPHISOFT
  • Team Project:Katia Holz, Fábio Dias Mendes, César Sallum
  • Interiors:Ana Cecilia Guimarães, Roberta Dias
  • Development:Carolina Penna Arquitetura
  • Luminotechnical Project:Lightworks
  • Landscaping Project:André Paoliello
  • Hydraulic And Electrical Installations:Grau Engenharia
  • Air Conditioning:Grau Engenharia
  • Structure Design:Inner
  • Audio And Video:Paulo D’Avila
  • Business Management:Borges e Araújo
  • Execution Of The Work:MFC Construtora
  • Plot Area :2.235 m²
  • Architect In Charge:André Delmanto
  • City:São Sebastião
  • Country:Brazil
More SpecsLess Specs
© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Text description provided by the architects. The house is situated on a small beach in São Paulo, Brazil. Therefore, the design aims to preserve as much as possible the natural characteristics of the site. To that effort, the occupation of the house has been condensed. 

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Services have been located on the underground and the bedrooms condensed into a single two-story volume. A pitched roof, with a longitudinal opening for natural lighting, covers all the common parts of the program: living room, kitchen, and terrace. 

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

The sum of these spaces lies on top of a concrete slab that appears to be floating over the site. To strengthen the link between the house, nature and the sea’s view, all the doors between the terrace and the living room can be concealed.

© Leonardo Finotti
© Leonardo Finotti

Project gallery

See allShow less
About this office
Cite: "Conchas Residence / Gui Mattos" [Residência Conchas / Gui Mattos] 24 Apr 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/915033/conchas-residence-gui-mattos> ISSN 0719-8884

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.