Tate Library at Ethical Culture Fieldston School / Architecture Research Office

Tate Library at Ethical Culture Fieldston School / Architecture Research Office

© James Ewing© James Ewing© James Ewing© James Ewing+ 22

  • Project Director:Neil Patel
  • Project Manager:Ben Morris
  • Team:Christine Nasir, James Henry, Mai Kitmungsa
  • Owner’s Representation:Lehrer Cumming
  • Owner’s Representation (Design Phase):Jonathan Rose Companies
  • Structural Engineer:Silman
  • Mep/Fp/It/Security Engineer:Buro Happold
  • Lighting Designer:Lighting Workshop
  • Acoustic & A/V Consultant:Threshold Acoustics
  • Building Enclosure Engineer:Simpson Gumpertz & Heger
  • Sustainability Consultant:Atelier Ten
  • Client:Ethical Culture Fieldston School
  • Cost Estimator:Stuart-Lynn Company
  • Code Consultant:Jensen Hughes
  • Expediting Consultant:RPO
  • Construction Manager:Consigli
More SpecsLess Specs
© James Ewing
© James Ewing

Text description provided by the architects. The comprehensive renovation of Tate Library at Ethical Culture Fieldston School (ECFS) transformed the signature 1970 building into a learning commons that is the hub for the entire campus. In support of ECFS’s mission of ethical learning, academic excellence, and progressive education, the building’s new open, spacious interior provides greater access to books, information and technology to enable multiple modes of teaching and learning. Maintaining the integrity of the original stone and concrete building, the exterior renovation includes new windows with “bird-friendly” glazing and a new main entrance facing the campus quadrangle. 

© James Ewing
© James Ewing
Second Floor Plan
Second Floor Plan
© James Ewing
© James Ewing

An open interior layout, technology infrastructure, environmental systems, and LED lighting enhances the user experience and meets evolving future needs. Custom glass fiber reinforced gypsum (GFRG) ceilings integrate lighting, while maximizing the continuity of the space.

© James Ewing
© James Ewing

Careful zoning of activities and acoustical treatment, as well as new enclosed collaboration rooms, offices and support spaces around the perimeter of the building, fosters individual and collaborative work. Low bookcases and furniture are strategically deployed in the new Tate Library to strengthen visual connections, improve daylight, and maximize views of the surrounding wooded campus.

© James Ewing
© James Ewing

Project gallery

See allShow less

Project location

Address:Bronx, NY, United States

Click to open map
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Tate Library at Ethical Culture Fieldston School / Architecture Research Office" 20 Mar 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/913508/tate-library-at-ethical-culture-fieldston-school-architecture-research-office> ISSN 0719-8884
© James Ewing

菲尔德斯顿文化伦理学院图书馆 / Architecture Research Office

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.