Zoom image | View original size
The comprehensive renovation of Tate Library at Ethical Culture Fieldston School (ECFS) transformed the signature 1970 building into a learning commons that is the hub for the entire campus. In support of ECFS’s mission of ethical learning, academic excellence, and progressive education, the building’s new open, spacious interior provides greater access to books, information and technology to enable multiple modes of teaching and learning. Maintaining the integrity of the original stone and concrete building, the exterior renovation includes new windows with “bird-friendly” glazing and a new main entrance facing the campus quadrangle.  An open interior layout, technology infrastructure, environmental systems, and LED lighting enhances the user experience and meets evolving future needs. Custom glass fiber reinforced gypsum (GFRG) ceilings integrate lighting, while maximizing the continuity of the space. View more View full description
Share Share