All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Research Center
  4. Taiwan
  5. PUMT Architects
  6. 2018
  7. Supporting S Wall / PUMT Architects

Supporting S Wall / PUMT Architects

  • 20:00 - 28 May, 2019
  • Curated by 韩爽 - HAN Shuang
Supporting S Wall / PUMT Architects
Supporting S Wall / PUMT Architects, © studio millspace
© studio millspace

© studio millspace © studio millspace © studio millspace © studio millspace + 19

  • Interiors Designers

    PUMT Architects
  • Location

    No. 6, Zhulian St., East Dist., Hsinchu City , Taiwan
  • Category

  • Lead Architect

    Puming-Min Tseng
  • Design Team

    Ming-Hsuan Huang
  • Area

    1064.0 m2
  • Project Year

    2018
  • Photographs

© studio millspace
© studio millspace

Text description provided by the architects. This case is the social welfare agency - Assistive Technology Resources Center. Renovation of 20 years old building, with poor line, more idle space, obsolete equipment, poor physical environment and hard to approach, which originally non-exclusive serviced of persons with physical and mental disabilities or groups. We expect here to be the base for disabled friends, to reach the intimate service of social welfare, and to take root in the friendly field of social service education and neighborhood interaction.

© studio millspace
© studio millspace

A. Functional Positioning
1st Floor:public service area and assistive technology control area

2nd Floor:control Area

Axon Diagram
Axon Diagram

B. Double Entry
In order to control the risk of infection and avoid overlapping with people, assistive technology return system needs to be independent. We push back the original entrance area, separate the entrance of people and assistive technology

© studio millspace
© studio millspace

(1) The left side of the entrance is the independent control line for assistive technology – control, cleaning, disinfection and maintenance. After confirming that there is no source of infection, then delivering to the 2nd floor storage room.

© studio millspace
© studio millspace

(2) The right side of the entrance is the line for the general public or related service person – consulting, experience and learning of the assistive technology, public social space.

© studio millspace
© studio millspace

C. Supporting S unit
(1) The use of disabilities’ supporting "crutches" into a spatial support system as a concept, such as the supporting spine of space; We design a single metal folding plate as the basic unit, connecting the basic unit group to construct a space system, developing a continuous and transparent S wall, or closed, or penetrating, or separated, or flow, to form the main structure of space. 

© studio millspace
© studio millspace

(2) Considering the identification of visually impaired friends, we use bright and lively orange color on S-shaped metal folding wall, taking into the guidance, softening and activating the cold sense of space of social welfare.

© studio millspace
© studio millspace

D. Space Integration
Using metal folding wall to integrate entrance, hall, space relations and ceiling system.

© studio millspace
© studio millspace

(1) Metal wall becomes the main vision in the entrance area, guiding people into the internal space.

© studio millspace
© studio millspace

(2) S Metal wall definite and integrate different space and guide the people to each space in the hall area, which with different height gradient to response the space with different open and private requirements. The metal wall creates a new interior façade, becomes the activity extension of the hall, void and the elevator hall.

Courtesy of PUMT Architects
Courtesy of PUMT Architects

(3) Combined metal wall with ceiling metal equipment belt, to integrate lamps, firefighting system, air conditioning and power systems. Walls and ceiling to become a continuous and concise space.

© studio millspace
© studio millspace

E. Improving the Physical Environment
Existing central air conditioning system failure, and then each user stock numbers of AC in front of window, resulting poor indoor ventilation, lighting and ugly façade. At this time, we also re-organize and adjust air conditioning configuration, open the original façade windows, maintain ventilation and lighting, reduce the consumption of electricity, to achieve the goal of energy conservation.

© studio millspace
© studio millspace

View the complete gallery

Project location

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "Supporting S Wall / PUMT Architects" 28 May 2019. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/910478/supporting-s-wall-pumt-architects-pumt-architects/> ISSN 0719-8884
© studio millspace

Supporting S wall,一个身障朋友的基地 / 曾泊铭建筑师事务所

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.